Iako nam se čini da vreme ide unatraške ka letu a ne zimi, budimo ipak realni, winter is coming! Dani će biti sve kraći, kao i sunčani inetrvali a temperatura će definitivno u nekom trenutku pasti jer možda je novembar i znao da bude topao, sunčan, ali decembar? Teško!

Zato je poželjno da se na vreme pripremite za novu sezonu! Pa ukoliko želite da obnovite svoj garderober novim komadima, oslonite se na naš mali vodič kroz trendove koji će vladati zimskom sezonom.

Neobičan, asimetričan džemper

Ležerni džemperi neobičnog pletiva, ali i ivica koji se nose puni nabora, s jednim otkrivenim ramenom koji izgledaju kao da ste ih obukli naopako ili nekako nakrivo, spadaju u ključne komade sezone. Birajte komade neutralne palete, ali sa asimetričnim, neobičnim krojem i namerno iscepanih ivica. Ovakav komad možete da nosite uz skinny jeans i bele patike, masivan šal i šešir i da izgledate kao prava Parižanka!  

Klasičan tvid beljzer

Tvid blejzer je must have svake zimske sezone bez obzira na trendove! Ovi modeli idu fantastično uz jednostavne rolke, mokasine i cigaret pantalone, ukoliko ste se zaputili u gradsku skitnju, dok umesto cigaret pantalona možete da odenete zvoncare i poluduboke čizmice za neki izlet van grada.

foto: Net-a-porter / Saint Laurent

Ekcentričan print

Duks ili rolka neobičnog apstraktnog printa može da nadogradi bilo koju suknju ili pantalone. Da ne pričamo o svilenim bluzama koje krasi masivna, zavodljiva mašna. Odmah smo se zamislili u pencil suknji od tvida i poludubokim čizmama boje meda. Ovakav miks printa i materijala je pomalo ekcentričan, ali je nadasve atraktivan. 

Haljina ili bluza u zimskom cvetnem desenu

Nema ništa lepše nego kada u sumornim, zimskim danima zablistate u haljini ili bluzi upečatljivog cvetnog printa zagasite palete. Maksi haljine su model na koji biste posebno trebali da obratite pažnju ali ukoliko vam ne stoji toliko maksi dužina, onda se opredelite za midi dužinu do kolena. Ovakve haljine idu sjajno uz antilop čizme, vintage kaiš i ukrojen sako.

foto: Net-a-porter / Lanvin

Boho haljina

Nema cure koja ne voli da zimi šeta boho haljine koje izgledaju kao da su krojene za neku romantičnu heroinu ili Talithu Getty. Preko njih možete da nosite pončo od prevrnute kože, kao i kapute bez rukava u camel boji, sa ili bez krznene kragne.

Pončo ili jakna sa motivom iz marokanske folk nošnje

Maroko je oaza za print inspiraciju. Mističan, egzotičan, pun opojnih mirisa inspirisao je mnoge dizajnere za njihove pončo ogrtače ali i džempere pružajući nam šansu da na jednom modernom, savremenom modelu imamo delić tako dalekih, mističnih mesta kao što je ova arapska zemlja. Boje su jake ali s malim sivkastim podtonom pa ne "vrište" sa pamučnih, vunenih, lanenih tkanina.

foto: Net-a-porter / Chloe

Pletivo sa dramatičnom, efektnom teksturom

Zima je doba kada svaka dama istražuje svoju kreativnost unutar slojevitog stilizovanja. Međutim, ukoliko ste se umorili od slojevitosti onda je poželjno da nabavite neki model debelog, mekog džempera kog krasi dramatično, krupno tkanje. Tu birajte one modeli koji nemaju naglašena ramena jer je sama tekstura dovoljan detalj koji će krasti pažnju. Zamislite kada skinete kaput kako će svi zagledati vaš statement džemper?! Pa divotica! 

foto: Net-a-porter / Alexander McQueen

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija