U sezoni u kojoj je androgeni look u modi, a ženstvenost fluidna i obeležena oblim linijama kroja, već odavno su se izdvojili ključni komadi. Da, većina njih je imala svoj high momenat u sedamdesetim, ali silueta nije samo hippie, već je u skladnoj fuziji sa retro i romantičnim pedesetim.

Ključni komadi nisu naravno neki komadi koje do sada niste videli. Oni su oda klasičnim, večnim komadima spakovanim u monohromatsku paletu u kojoj dominiraju nijanse sive i navy plave, s fokusom na bogatu teksturu koja uključuje kožu, kašmir i najfinije materijale.

Što se tiče dizajnera imajte na umu Diora i Balenciagu, ali i Isabel Marant i Stellu McCartney koje već odavno kroz sve svoje kolekcije provlače ruho zabavnih i gipsy sedamdesetih.

Ženstvena suknja

Kada smo uočili uzane suknje visokog struka na Celine reviji, znali smo da je pencil suknja opet u modi!! Pa po čemu se ova nova suknja razlikuje od svih dosadašnjih pencil suknji? Po materijalu ali i detalju u vidu dublih šliceva sa strane. Nove pencil suknje su od neoprena, vune, tvida ili su napravljene od svih pomenutih. Rajsfešlusi su takođe zanimljiv detalj koji će pencil suknju učini seksi i edgy. Nadogradnja može da bude i treba da bude minimalistična: kratak džemper od kašmira u senf zelenoj ili blejzer od satena, čipkana bluza. Bez nakita.

Sako ili blejzer oblih linija rukava

Ovo je komad koji morate da podedujete ili u beloj, ili u crnoj boji (Louis Vuitton za inspiraciju). Svi ovi modeli kao da su delo nekog arhitekte a ne dizajnera i svaku vašu kombinaciju će učiniti modernom, futurističkom iako u sebi poseduju klasiku koja je svojstvena Diorovom New Looku. Koristite ih kao ogrtač male crne haljine ili kao glavni sako koji ćete nositi na crne, baggy pantalone i svilenkastu bluzu. 

Uzana vunena haljina nalik tunici

Možda je ova haljina poslednjih nekoliko sezona stekla negativnu reputaciju usled učestalog nošenja iste od strane Kim Kardashian, ali ove jeseni ništa na vašem telu neće biti seksepilnije i zavodljivije od uzanih vunenih haljina u zagasitoj nijansi zelene, bordo i oker boje.

Kaiš

Zaboravite na šal i šešir. Vaš glavni aksesoar sezone je KAIŠ. Tanak, širi sa zlatnom narukvicom, kožni, vuneni. Kaiš je vaš must have detalj.

Beo džemper

Ako ste gledali revije Alexandera Wanga, The Rowa i Christophera Kanea onda ste mogli da uočite rastući trend belih, debljih džempera od kašmira koji izgledaju tako cozy da bismo u njima voleli da provedemo celu zimu, ušuškani.

Ravne, šire pantalone na peglu

Znamo da vam je teško da se rastanete sa skinny modelima, ali zima pripada baggy modelima koji se nose u paru sa oversize kaputima, blejzerima i romantičnim bluzama.Obavezan detalj su džepovi kao i malo plići model a nose se uz salonke i čizmice, kao i bele košulje. Što jednostavnije, to bolje.

Poluduboke čizme

Jedini model koji se iz prethodne jesenje sezone zadržao su poluduboke čizmice koje nosimo sa četvrtastom petom od providnog ili obojenog pleksiglasa.

Crveni kaput

Zaboravite ove jeseni na sive, kamel i crne kapute već obezbedite sebi jedan crveni kaput u kojem će asfalt goreti pod vašim nogama, a svi za vama okretati glavu.

Torba sa kratkim ručkama

Dior i Balenciaga su nam u fokus vratile model torbi koje imaju kratke ručkea i kroko kožu i koje izgledaju kao da ih je slučajno odložila Grace Kelly.

Siva + navy

Ovo su dve glavne boje koje treba da nosite ove jeseni.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija