Šta je Pre-Fall?

To je izraz za međusezonu koja dolazi u radnje krajem maja i ostaje na policama do decembra. Jeste li zbunjeni? Ne bi trebalo! Ovo su u stvari iz kolekcije za jesen i dobar su pokazatelj šta će se nositi na zimu. Dok se trendovi u ostalim kolekcijama smenjuju brzinom međuplanetarnih brodova iz franšiže Star Wars, komadi iz pre-falla su stylish odrednice koje možete nositi uvek, bez obzira na sezonu.

Zašto su Pre-Fall kolekcije toliko sjajne?

One su DNK svakog dizajnera – uprošćene, nosive i jeftinije. Da li je potreban još neki razlog?

Postoji li razlika u ceni?

Ovi komadi mogu biti i dvostruko jeftiniji od onih iz ready-to-wear kolekcija. Brojni  dizajneri, kao i najveći high street brendovi, sada imaju ovakve linije u svojoj ponudi.

Zašto su Pre-Fall komadi toliko dugo u radnjama?

Pre nego što popuno zariju zube i slome makaze na ekstremnijim verzijama komada za svoje glavne kolekcije, dizajneri započinju sa idejama za pre-fall kolekcije. Zato, bukvalno, možete da ponesete nove jesenje trendove  (u varijanti jednostavnoj za nošenje) pre nego što ih vidite na pistama. I pošto oni nisu toliko ekstremni da viču: „MODA“, neće zastareti brzinom kojom izgovarate Ann Demeulemeester. Ovo su stvari koje možete čuvati zauvek.

Da li pristupačni brendovi imaju Pre-Fall kolekcije?

Da. H&M, Zara, Topshop, River Island, ali i drugi, prave pre-fall komade koji ulaze u radnje početkom juna.

Koje Pre-Fall komade treba kupiti?

Razmišljate o njima kao o superkorisnim komadima koje možete nabaviti u okviru razumnog budžeta. Uzimate one od lakših materijala koje ćete nositi i sada, a i zimi – u slojevima. Birajte i one koji će izdržati test vremena i slagati se sa ostatkom vaše garderobe. Da nabrojimo neke: veliki kaputi, romantične bluze, debela pletenja... (Nadamo se da ove poslednje redove čitate u nekoj radnji dok na našim narednim stranama pregledate pre-fall kolekcije.)

Priredio: Nenad Janjatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija