Modernista

Preovlađujuća slika na revijama za jesen/zimu 2015. jeste nova moderna. Pa, šta je to moderno sada?

Izgled koji je upečatljiv, interesantan i neočekivan: boje su čudne na divan način (limeta + sive + tirkizna), printovi su op art, i sve se svodi na ekstremno kombinovanje materijala kao  što su sjajna lakirana koža i veštačko krzno, ili gumene čizme i neopren. Forme su i dalje jednostavne.

Ovo vam je garderoba koja sumira Instagram generaciju i trenutne tendencije. 

Modernista bira: Polo kragnu + Optičke printove + Čizmice do članaka


Moderna gotičarka

Sa rukom istorije na garderobi i pobunjenim gotskim devojkama na pisti Riccardo Tisci je za Givenchy kolekciju uzeo viktorijansku siluetu i transformisao je u nešto što bi žene danas nosile. Ili bolje da kažemo − večeras.

Vreme je da zaigrate u sopstvenoj vampirskoj seriji, ili da bar umočite svoje noge u tamnu stranu, dok nosite crne čipkane čizme.

Moderna gotičarka bira: Duga (crna) haljina + Ogrtač + Vintage viktorijanski komad 


Vintage devojka

Takmičeći se sa modernistom, stil vintage devojke je masterklas kombinacija dvadesetih, tridesetih, šezdesetih i osamdesetih, ali pomešanih na neočekivani način.

Uzmite za primer Givenchy devojke iz meksičkih bandi ili Gucci heroine sa kapama. Dizajneri žele da kažu nove stvari, a gledajući unazad da bismo gledali unapred, nije nimalo loša stvar.

Popričajte sa individualistom u sebi. 

Vintage devojka bira: Kaput od brokata + Lude spojeve materijala + Ekscentrične cipele


Superprizemne 

Ovaj trend radi ono što i kaže: obećava nosivost i dugotrajnost (na sreću onih koji dugo čuvaju garderobu) i ove stvari kao da su birale Stella McCartney i Chloé za ELLE devojke. Ne govorite „minimalizam“, već umesto toga šapnite: „Neupadljivi stil, krojevi za svačiju figuru, kul understatement.“ 

Superprizemne kupuju: Velike džempere + Kombinezon + Komotne kapute


Zamena garderobe

Alessandro Michele, novi kreativni direktor Guccija, zapečatio je svoju poziciju kada je na pistu poslao momke koji izgledaju kao devojke, i devojke koje izgledaju kao momci u ekstremnom slučaju mešanja polova. Na drugim mestima tradicionalni Savile Row i lovački materijali u rukama dizajnera kao što su Michael Kors i Hedi Slimane redefinisali su „muški stil“ na najprivlačniji mogući način. I zato ne zovite ovaj trend androginim, nego smatrajte da je muška garderoba postala veoma seksi.

Zamenski garderoba komadi: Bluza sa mašnom + Odelo + Beretka + Mokasine + Naočare za vid


Kraljice i princeze

Na prvi pogled ona je savršena vizija koja nosi gomilu velikih detalja, ali ispod te slatke, uglađene površine, Miuccia Prada patentirala je lošu devojku koja krije svoju provokativnu stranu spremnu da ispliva svakog trenutka. Živeo dijamantski broš!

Kraljevski komadi: Mini haljina za princeze + Dijamantski broš (ma, do vraga, može i tijara!)


Mekani rok sedamdesetih

Malo folk, malo bohemian ‒ sedamdesete su ovde i ostaju još dugo! Ovog puta sa malo romantike i soft-rock stava, efekat je mnogo više kul. Uzmite, na primer, Emilio Pucci plišana odela, pariski šik, Lanvin verziju Marakeša iz sedamdesetih, ili nosivu Chloé romantiku (i pončo). Zapamtite: izrezi su duboki, okovratnici visoki (ponekad raskopčani), tkanine su mekane i patchwork je svuda. 

Mekani rok sedamdesetih komadi: Plišane zvoncare + Pončo + Patchwork komadi + Velika torba 


Priredio: Nenad Janjatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija