Italijanke već godinama nose titulu najbolje odevenih žena na svetu. Poznate po tome što vole glamur i nije ih strah da pokažu svu raskoš svojih ormara. Za razliku od Francuskinja koje su često suzdržane i vode se pravilom "nisam se previše trudila" Italijanke svima daju do znanja da su uložile u svoj izgled i da se time ponose.

(Najlepše maksi haljine sezone)

Verovatno najbolja predstavnica italijanskog glam odreda je urednica japanskog Voguea, Anna Dello Russo. Ova energična 53-godišnjakinja za sobom ostavlja duplo mlađe kolegice s neverovatnom žudnjom za svime što je novo u svetu mode. Tokom Fashion week-a promeni stotinak različitih kreacija, a vrednost sadržaja njenih kofera broji se u stotinama hiljada eura.

(Predmet žudnje: Haljine iz najnovije resort kolekcije brenda Burberry)

Dello Russo je ovih dana pokazala dve neodoljive kreacije, lepršavu maksi haljinu s potpisom kuće Dolce & Gabbana koja je obogaćena raskošnim printom inspiriranim majolika tehnikom. A, našlo se tu mesta i za raskošnu etno haljinu modne dizajnerke Vita Kin koja je učvrstila svoju poziciju kao nova kraljica boemštine.

U galeriji pogledajte 7 predivnih letnih haljina sa ulica Milana...

izvor: buro247.hr

Italijanke najbolje znaju formulu za glamurozan look!