Poslovni outfit nikada ne treba da bude dosadan.

Kada je reč o garderobi koja treba da bude prilagođena poslu u kancelariji, tokom letnjih dana treba odabrati udobne i chic komade, Varijante su mnoge, ali naglašavamo da je najvažnije da uklapate jednostavne komade garderobe sa chic detaljima ukoliko želite da dobijete ultimativni poslovni look.

Da bi vam olakšali, donosimo vam nekoliko saveta.

Nosite odgovarajući donji veš

Krećemo od osnove. Grudnjak u nude boji će vam najviše odgovarati uz sve outfite, posebno kada nosite belu boju. Brus sa bretelama nosite isključivo sa majicama i topovima koje poseduju iste debljine traka. Povedite računa kada nosite prozirne majice, te ispod njih obucite majicu ili top kako vam se grudnjak ne bi provideo. Upravo ovaj način oblačenja će delovati na vaš krajnji look, koji će biti poslovni, smeo ali i najvažnije - uredan. Upravo takav utisak treba da ostavite na poslovne partnere.

Bela majica 

Postoji dobar razlog zašto bela majica spada u večiti komad odeće - svi izgledaju dobro u njoj, bez izuzetka! Možete pronaći mnošto varijacija, različitih oblika, krojeva i dužina. Jedno je sigurno: ona treba da se nađe u vašem ormaru jer ćete je sigurno dobro iskoristiti!

Isabel Marant ( net-a-porter)

Uredna stopala

Ako radite u kancelariji u kojoj nemate poseban dress code te možete da nosite otvorene sandale, ključno je da redovno idete na pedikir. Koliko god da vam se čini da je vaše poslovno okruženje prilično opušteno, neuredni i prljavi nokti, nikako nisu dozvoljeni!

Monohromne kombinacije su u trendu

Monohromne modne kombinacije su ključni trend za leto 2015, a posebno kombinacija crno-bela. Zapamtite, poslovni stil nikada ne znači "dosada". Slobodno se poigravajte komadima- iskombinujte belu majicu, crnu kožnu suknju i dodajte visoke potpetice i iznenadićete sebe koliko ovaj outfit dobro izgleda. 

Nosite kardigane

Ugledajte se na poslovna izdanja Victorije Beckham koja zna kako da kombinuje obične stvari a da pri tome izgleda zavodljivo. Sigurni smo da ste primetili da ona i te kako forsira nošenje kratkih i slojevitih kardigana preko haljina. Kada radite u kancelariji u kojoj sttalno radi klima ovaj komad možete vešto iskoristiti da se zagrejete, a ovaj chic džemper može biti veoma koristan i za prikrivanje nedostataka!

Gucci (net-a-porter)

Midi dužina

Suknja u midi dužini? Da, definitivno! Dugačke suknje do poda koje su bile aktuelne prošlih sezona je zamenio upravo ovaj model srednje dužine. Ona je iznenađujuće jednostavna za nošenje. Iskombinujte je sa topom ili košuljom i izgledaćete sjajno.

Kućni stil nije poslovni 

Teksas bermude, majica sa aplikacijama i sloganima, haljina A kroja, veš u bojama, ili maksi haljine? Ništa od ovoga ni ne pomišljajte da nosite na posao. Neke stvari treba ostaviti za park, šetnje ili kafiće.

Oversize sako 

Ako niste prepoznali lepotu u oversize dužem sakou, verujemo da ćete sada shvatiti zašto je ovo must have komad garderobe. Ako nosite haljinu, slobodno preko nje prebacite duži sako ili jaknu, kako biste kompletirali look. Ovo je vrsta garderobe koju ćete obožavati i nikada nećete zažaliti zbog kupovine.

Stella McCartney (net-a-porter)

Poslovni stil ne treba da bude dosadan

Naravno, to zavisi od mesta na kome radite. Ali trendi komadi predvođeni kilotama ili kombinezonima odlično izgledaju na bilo kom radnom mestu, a kada dodate jači makeup i potpetice možete ih savršeno iskoristiti i za druge, glamuroznije varijante. 

Kupovina na sniženjima

Vredno je investirati u dubar letnji poslovni stil. Zato vam preporučujemo da se odvratite od nekontrolisane kupovine na sniženjima, te da pažljivo birajte komade koje možete iskoristiti za posao. Birajte klasičnu garderobu, jednostavne boje i desene.

Prevela i priredila: Kristina Milošev