Svidelo se to vama ili ne, one su tu, a ako je suditi po revijama za ovo proleće i leto, neće se zadržati samo jednu sezonu. Bermude vam se mogu učiniti najhaotičnijim komadom do sada. Nisu pantalone niti šorts, nisu ni kratke, ni dugačke (njihova dužina treba da bude centimetar, dva iznad kolena ili na samim kolenima).

Ipak, nema potrebe da živite u strahu od njih – ukoliko nosite suknje do kolena već ste praktično prešli pola puta. Otkrićete da su izuzetno prilagodljive, isti par možete obući i na kafu sa prijateljicama i za zvaničniji izlazak. Kad su od teksasa, za njih važe ista pravila kao za svake farmerke... Ako mislite da muškarci beže od devojaka u bermudama, uparite neki model sa visokim strukom i kratkim topom i pratite kojom brzinom će zavidan broj njih da se okupi oko vas. 

Dakle, ako još niste, upoznajte se što pre sa najnovijom siluetom koja je osvojila svet. Zašto?

foto: Imaxtree (Sonia Rykiel)

foto: Imaxtree (DSquared2)

Kao prvo, potreban nam je odmor od prekratkih šortseva i želimo ženstveniji, manje očigledno seksi izgled.

Kao drugo, koliko god da su kriterijumi o tome šta su bermude precizni, ima ih u bezbroj krojeva i stilova, a dobre su u svakom materijalu. 

Kao treće, u njima ima nečeg veoma opuštenog, a ipak luksuznog. U trenutku možete postati Italijanka koja letuje na Kapriju (bele bermude, majica na pruge i sandale), umetnica/fashionista (bermude sa velikim džepovima sa strane i uski džemper) ili komplikovana intelektualka iz filma Woodyja Allena (braon bermude, košulja i blejzer).

foto: Imaxtree

Ostaje pitanje može li zaista svaka žena da ih nosi? Kao i sa farmerkama, potraga za pravim modelom nekad može da se pretvori u Tantalove muke, nevezano za to koju veličinu nosite (osim ukoliko niste manekenka kojoj noge polaze od vrata jer u tom slučaju, nemate problema). Ključ uspeha je, naravno, proporcija. Najbolje izgledaju sa upasanim gornjim delovima i višim strukom. Visoke potpetice učiniće ih prikladnim za posao, uz ravne cipele su opušteno kul, a uz debelu petu u stilu 70-ih i mokasine, retro.

Naša reakcija je jedno gromoglasno da!

Tekst: Manda Javorina