Bez sumnje, postoji određeno pravilo kako da nosite svečane haljine koje su u stilu holivudskog glamura: visoke potpetice + kaput elegantno prebačen preko ramena... Ali ove sezone, dizajneri predlažu daleko opuštenije varijante.

Jedna od najaktualnijih je svilena haljina ili ona od šifona u kombinaciji s kraćom jaknom podstavljenom ovčjom kožom koja daje kontrast i volumen nežnoj haljini. Takve su kombinacije predložili Miuccia Prada, Joseph Altuzarra i Christopher Bailey za vreme predstavljanja zimskih kolekcija.

Ekstravagantnije rešenje je uska, nežna, čak i prozirna haljina u kombinaciji s debelom pernatom jaknom koja će dati potrebnu toplinu i kontrast, kao što to na pisti čini Fendi ili Jeremy Scott za Moschino u svom novom lookbooku.

Ono što najviše pažnje privlači ove zime je definitivno haljina u kombinaciji s bundicom od veštačkog krzna u različitim varijantama. No oni verni klasici mogu odabrati uvek pristojan i preporučljiv krzneni dugi kaput, a ispod njega dugu haljinu koja će se samo nazirati ispod celog ansambla kao što to čini kuća Valentino.

Izvor: buro247.hr

Vreme je da kombinujete high couture sa casual. 1, 2,3... krećemo!