Dečački

Pozajmljivanje garderobe od muškaraca nije ništa novo. Ako smo im već „ukrale‟ farmerke, zašto da im ne „dignemo“ i kaiševe? Autentičan muški model i najtipičniju ženstvenu kombinaciju može da pretvori u nešto novo i jednostavnim savijanjem i provlačenjem učini je edgy.

Ukoliko kupujete na muškom odeljenju, najverovatnije je da će ono što ste izabrali biti predugačko ali, na svu sreću, upravo tih nekoliko centimetara viška čini veživanje lakšim.

Počnite tako što ćete kaiš zakopčati na rupici koja vam odgovara, a zatim provucite duži deo ispod njega, pa još jednom kroz omču koju ste upravo napravili (nije teško, pogledajte sliku levo) sve dok ne leži ravno.

Za manje komplikovanu varijantu, savijte  duži deo preko gornjeg dela kopče i provucite ga.

Tanak

Oni čija je modna mantra „manje je više“ uživaće u tankom kaišu – uz njega je stilizovanje na brzinu „prosto kao pasulj‟. Nosite ga uz široke komade kako biste obuzdali siluetu (genijalan je za stavljanje volumena pod kontrolu).

S obzirom na to da ima dužinu, uzdignite svoje veštine zavezivanja na viši nivo i probajte takozvani dvostruki čvor oko kopče (duži kraj obmotajte dva puta pre nego što ga provučete) ili jednostavno malo olabavite običan čvor tako da izgleda kao mašna.

Još bolje je ako potpuno zaboravite na kopču i kaiš vežete kao da je pojas bademantila.

Upadljiv

Ako vaš struk vapi za pažnjom, vreme je da se latite ozbiljnih komada. Ukoliko, pak, svoje obline želite da učinite što privlačnijim, nemojte se stideti da stavite glomazan pojas jer je širina ključni faktor…

Uz neku deblju tkaninu, neka vaš izbor bude model sa metalom ili nekom drugom čvrstom strukturom. Njihova težina i veličina prekriće nabore nastale skupljanjem.

Izbegavajte kombinacije koje se vezuju. One sa lancima, ukrašenim kopčama i zanimljivim teksturama dovoljno su zanimljive same po sebi. Cilj vam je da izdužite svoju siluetu i zato imajte na umu kako će vas svaki višak odvesti na neželjenu teritoriju.

Ostatak nakita svedite na minimum i pustite da struk bude zvezda kombinacije.

Tekst: Manda Javorina