Bilo da ste pasionirani Frankofil ili samo zaljubljenik u stil koji šetaju ikone stila iz Francuske, fascinacija modom koja nam stiže iz ove zemlje opšte je poznata stvar.

Uostalom, poslednji hit u svetu modnih knjiga je How to be Parisian Wherever You Are: Love, Style and Bad Habits, koju je napisala, uz pomoć svojih prijateljica, model i jedna od naših street style ljubimica, Caroline de Maigret.

Evo šta smo naučili iz njene knjige, a tiče se komada koje nikada nećete naći u ormaru jedne chic Parižanke.

Potpetice "petica"
Šta je to? Štikla koja se slomila? Parižanke biraju ili osmicu ili ravne cipele. Nećete ih videti ni na vrtoglavo visokim štiklama, ali ni petici... no way.

Majice i bluze s logom brenda
Iz prostog razloga: niste bilbord. 

Najlon, polyester, akril
Parižankama su udobnost i kvalitet na prvom mestu. Zato biraju odeću koja je od prirodnih materijala, poput pamuka, lana, vune, viskoze.

Donji deo trenerke
Nijedan muškarac ne bi smeo da vas vidi u tome. Sem vašeg trenera. Helanke su prihvatljive. 

Jeans sa cirkonima
Pobogu, pa to samo pripada Bolivud svetu. Umesto toga nose skinny, taman jeans.

Čizmice sa krznom
Da li je stvarno potrebno nešto još da iskomentarišemo? Parižanke će uvek izabrati poluduboke čizmice od sjajne ili mat kože u boji meda ili kestena.

Svileni, izrezani top
Ok, ako imate 15 godina. Umesto toga, one će nositi svilenu, sofisticiranu bluzu sa delikatnom čipkom.

Lažne dizajnirane torbe
Nalik silikonima, ne možete da popravite svoju nesigurnost uz pomoć lažnjaka. Ako ne možete da priuštite original, nosite pristupačne marke, samo da nije fejk LV ili Michael Kors.