Saradnje između poznatih dizajnera i high street modnih kuća poslednjih nekoliko godina su sve učestalije. Svojevrstan must have za svaku sezonu.

Poslednja najavljena saradnja koja nas je obradovala, iako nema naznaka da ćemo uskoro u Beogradu ili bilo gde u Srbiji imati butik Banane Republic, je ona između britanskog dizajnera Rolanda Moureta (jednog od omiljenih dizajnera vojvotkinje od Kembridža i glumice Diane Kruger) i američkog brenda Banana Republic.     

Ovih dana je u Njujorku snimljena i kampanja koja će ispratiti celu kolekciju u kojoj je zvezda češka manekenka Karolina Kurkova koja u kampanji nosi modele iz limitirane capsule kolekcije koja je urađena s prepoznatljivim pečatom brenda koji neguje minimalistični, eko dizajn perfektne, skoro pa „magične“ siluete. Čak za nijansu bolje od Rolandovih ženstvenih, fluidnih kreacija.

Na setu je očito bilo zanimljivo s obzirom na fotografije koje su se ovih dana pojavile, kako zvanično tako i na Instagramu, dajući nam priliku da vidimo kako će glavni model kraj platinaste manekenke biti upravo Roland Mouret.

U kolekciji u kojoj će dominirati ključni, klasični modeli, idealni za posao, biće ih oko 30, a naćiće se u prodaji već sledećeg meseca. Najbolji deo su cene koje su krajnje pristupačne, od 50 dolara do 165, pa ako se uskoro nađete u blizini nekog butika Banana Republic, nezaboravite da pogledate šta su Roland i ekipa iza Banane kreirali.