Iz sezone u sezonu, svedoci smo učestalih komentara koji se tiču zabrinutosti zbog evidentne činjenice da na revijama tokom Fashion Weeka, uglavnom viđamo modele koji su bele puti.

Taj jaz se definitivno smanjuje u poslednje vreme kada revije nose manekeni iz Indije, Koreje i drugih zemalja, i to uz pomoć nekolicine dizajnera  koji su u svojim kampanjama, ali i na glavnim revijama predvodnicu predali modelima poput Joan Smalls, Jourdan Dunn, Malike Firth i drugih.

Prema jednoj studiji, čak 78.69% modela na poslednjem Fashion week izdanju je imalo belu put, ali to je opet za 1.29% manje nego na izdanju koje je prerthodilo jesenjim revijama. U  velikoj meri ovom „plusu“ je doprineo Olivier Rousteing, kreativni direktor Balmaina koji već dve sezone forsira isključivo modele različite boje kože.  

Ta ljubav prema "svim" nacijama i rasama, nastavila se i u najnovijoj kampanji Balmaina, koju je fotografisao Mario Sorrenti sa 6 prelepih modela.

Jourdan Dunn, Cara Delevingne, Ysaunny Brito, Issa Lish, Binx Walton i Kayla Scott zvezde su kampanje u kojoj mahom poziraju u kožnim i animal print kreacijama, stilizovani od strane Katie Grand.

“Različite nacije su odlika svih velikih, modernih gradova poput Pariza, Njujorka, Londona. Kampanja sa modelima sa bukvalno 4 strane sveta, reflektuje našu sadašnjost, ali i lepotu,“ stoji u saopštenju brenda.