Kada razmišljamo o stilu nekako po inerciji vrtimo se oko Olivie Palermo, Jessice Albe, Poppy Delevingne...., uglavnom oko dama, zaboravljajući da je moda skoro jednako razoružala i muški rod. Pogotovo, ako pričamo o zemljama gde se moda već decenijama oblikuje, veliča i i živi svoj nezavisni život.

La bella Italia je jedno od takvih mesta, koja nije samo poznato po ukusnim pastama, pasiji prema fudbalu i prelepim ženama, već i modi, koju dišu jednako oba pola. A muškarci u Italiji su odavnina poznati kao veliki slebdenici mode, muškarci koji obožavaju efektan miks dendi/mačo looka. Dodajte na ovu opservaciju malo elegancije, ležernosti i dosta samopuzdanja i dobili ste jednog tipičnog Italijana kome je, pored posla i žena, jednako stalo i do stila.   

Jedan od takvih je Mariano Di Vaio, kog ste sigurno primetili u street style zumiranjima. 25-godišnji maneken, glumac i bloger koji je rođen u Milanu, ima 1.7 miliona pratioca na Instagramu i milionče na Fejsu iz samo dva razloga: seksepil na kvadrat + stil na kvadrat!  

A ako vam to nije dovoljna doza Mariana, uvek možete da posetite njegov lični blog MDV Style, koji se bavi mahom najviše muškom street style modom, ali i vestima iz svetske mode, kao i njegov lični Youtube kanal koji ima 30.000 pratioca! 

Mariano koji je likom tipičan fatalni Italijan s očima koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, osmehom koji vas odmah razoruža i stilom koji dokazuje da u njegovim venama teče istančan ukus za modu, je do sada radio za veličine poput Johna Galliana, Calvina Kleina, Diesel i Roberta Cavallia.  

Svoj stil definiše kao miks klasičnog i prefinjenog, aludirajući na činjenicu da ga inspirišu na dnevnom bazi filmovi i muzika kao i osećaj da je stilizovanje jedan od načina da se zabavimo i učinimo dan lepšim, atraktivnijim.

Takođe, Mariano je veliki fan vežbanja (skrolujete do fotki iz teretane, lejdis) ali i svoje kose, pa je fanatik kada su u pitanju kozmetički preparati za negu kose.  

A to sve ume da deli na svom Youtube kanalu. Dečko definitivno zna kako da vam zaokupi pažnju.