Svi smo bar jednom zamislili sebe u nekoj couture haljini, bilo da je u pitanju bila haljina s potpisom Elia, Zuhara, Valentina ili Diora.

Zamislili, jer teško da ćemo bilo kada imati priliku da obučemo for real neku kreaciju visoke mode. Naravno, ako baš ne dobijemo sedmicu na lotu ili osmislimo ekstraprofitni projekat. Onda je sve moguće, pa i mi u couture modelu.

Ali, vratimo se na zemlju gde nas je sačekao video iz produkcije Diora koji pokazuje kako nastaje jedna couture kreacija, u ovom slučaju čarobna, fluidna haljina koju Natalie Portman nosi u reklami za Miss Dior, i koja datira iz 1949. godine.

Snimljen u ateljeu Dior Couture Atelier u Parizu, kratak film Le Petit Theatre Dior nas vodi u "teatar" u kom nastaju najlepše moguće haljine, pokazujući nam jednog od umetnika koji radi u Dioru, kako realizuje Miss Dior haljinu. Od skice preko oblikovanja materijala (latica) do završnog doterivanja.... 

Kada vidite kako se svaka latica od svilenog organdina pojedinačno ušiva na haljinu nakon mukotrpnog krojenja iste, postaje vam daleko jasnije zašto couture kreacije koštaju nekoliko hiljada eura...  

Nemoguće je da odgledate ovaj video, a da ne osetite divljenje i poštovanje prema ovom „zanatu“ i umetnosti. Mission impossible.