Instagram je postao toliko moćna društvena mreža da je Udruženje modnih dizajnera Amerike (CFDA) odlučilo, počev od ove godine, da u okviru svoje godišnje dodele nagrada uvede novu kategoriju: Najbolji fashion instagram profil!

I iako je većina očekivala da u ovoj kategoriji pobedi neka od superstajliš modnih blogerki, to se nije desilo. Najbolji Instagram profil po izboru CFDA je profil Patricka Jannellea, kog već prati 130.000 zagriženih zaljubljenika u modu i fotografiju. Pored nagrade, Patrick je dobio i priliku da uređuje zvanični Instagram profil CFDA-a!

Treba imati u vidu da je Janellea izabrala publika nakon javnog glasanja i da je pobednička slika (fotka klasičnog hamburgera i pomfrita) koja bthw može teško da se okarakteriše kao „ modna“ dobila više od 9 000 lajkova!

Aplikacija Instagram je pokrenula pre 4 godine od strane Kevina Systroma i Mike Kriegera i danas ima više od 150 miliona korisnika. Prema analizama sajta Simpy Measured, 8.500 fotografija se lajkuje u jednoj sekundi, a 40 miliona fotki se postavi svakog dana! Ove brojke se menjaju iz dana u dan pošto broj korisnika raste iz sekunde u sekundu.