Veliki broj autorskih revija obeležiće i ovo izdanje Beogradske nedelje mode u okviru kojih će biti prezentovan talenat i kreativne ideje najznačajnih domaćih dizajnera, mladih kreatora koji su tek na početku karijere ali i dizajnera koji svoje kolekcije prikazuju kroz već dobro osmišljeni koncept modnih vinjeta.

Između ostalih videćemo najnovije radove Nataše Šarić, Ane Ljubinković, Bate Spasojevića, Milice Opačić, Bojane Jovanović, Nine Karlavaris, Aleksandra Zabunovića, kao i modele grupe dizajnera koji nastupaju pod imenom brenda KLASA...

Sa nedavno završenog London Fashion Weeka, nakon revije koja je izazvala ogromno interesovanje brojnih internacionalnih medija, dolazi nam George Styler.

Jedan od, ne samo kod nas, omiljenih modnih brendova Ugg i ovoga puta učestvovaće u okviru Fashion Weeka, a videćemo i aktuelnu ponudu ekskluzivne multibrend radnje XYZ. Redovnim učešćem na Fashion Week-u, kao i odličnim odnosom kvalitet-cena odela Martini Vesto pozicionirana su u sam vrh ponude naše tekstilne industrije, a nove modele videćemo upravo na 35. Perwoll Fashion Week-u.

Zanimljive će biti prezentacije Marka Glavinića, Marije Pantelić, Marije Mitrašinović, Stevice Ponorca, brenda Lepa Couture kao i popularnog beogradskog shopa ZlaZla.

 „Zona 45“ nastavlja sa promovisanjem regionalnih modnih autora, a ovoga puta nam dolaze Coded Edge by Silvio Ivkić iz Hrvatske i dizajnerski brend Draž iz Slovenije.

Ekskluzivitet 35. Beogradske nedelje mode jeste dolazak dizajnera Manish-a Arora-e, jednog od trenutno najslavnijih i najinspirativnijih savremenih dizajnera u svetu mode. Njegovi radovi su inspirisani indijskim nasleđem, ali sa savremenim uticajem. Odmah nakon prvog nastupa na Paris Fashion Week-u postao je član istaknute francuske Federacije Pret-a-Porter.

Beogradska nedelja mode nastavlja da opravdava epitet najznačajnijeg regionalnog centra mode i tekstilne industrije. U teškim ekonomskim uslovima BFW pokazuje da kreativnost, talenat, upornost i vredan rad na kraju moraju da dobiju i adekvatnu pažnju kao i profesionalnu satisfakciju.