Ako još uvek niste otkrili da je ova poslastica koja nam dolazi iz Francuske, najstylish hrana na svetu onda je dovoljan samo jedan pogled na Instagram da to shvatite.

Savršen slatkiš koji je spolja hrskav a unutra mekan, i koji se najčešće služi uz penastu moccu i neki popodnevni čaj, postao je pravi hit u Evropi u poslednjih godinu dana, pa je veliki broj i beogradskih pekara i poslastičarnica, ali i kafića počeo da servira ove kolačiće uz kafu i ostale napitke.

Ovaj kolač se inače pravi već 150 godina u Francuskoj u kojoj postoji velika konkurencija kod proizvođača poslastice, koja pored fantastičnog ukusa, mami i svojom paletom boja u neon, pastelnoj i jarkoj nijansi svih primarnih boja.

Veliku popularnost kolaču čiji glavni sastojci su badem, dosta šečera i belance, donela je horda modnih blogera, urednika, dizajnera, kreativaca koji obožavaju da fotkaju makarone, majušne kolače koji tako dobro i profi umeju da poziraju ispred objektiva.

A to ne treba da čudi, jer su makaroni sjajan fashion kolač: ukusni su, vizualno izgledaju perfektno, nisu jeftini (ovi kolači ipak spadaju u neku vrstu luksuza) i lako se šalju, pa spadaju i u must gift kada poželite da  stylish osobi poklonite nešto.