Nova kolekcija brenda H&M za jesen/zimu 2013-14 predstavljena je sinoć u Parizu. Ovo je prvi put da se brend našao na rasporedu Fashion Weeka u Parizu.

Revija je imala i prenos uživo na sajtu hm.com, pa je publici širom sveta bilo omogućeno da prate najnovije trendove ove kuće. Komadi iz kolekcije će biti pušteni u prodaju od 5. decembra 2013. godine.

„Bila sam presrećna dok sam posmatrala našu jesenju kolekciju na modnoj pisti pariske Nedelje mode. Odeća kao da je oživela i pokazala kako kombinovanjem različitih stilova možete da kreirate sopstveni izgled. Ključni odevni predmeti, poput vunenih kaputa, frakova i haljina sa šljokicama, daće vam upečatljiv izgled ove jeseni“, poručuje En-Sofi Johanson, direktor dizajnerskog odeljenja kompanije H&M.

Rodenov muzej bio je domaćin revije, a mesta u prvim redovima zauzele su brojne celebrity ličnosti, poput Ashley Olsen, Chloe Moretz i Emma Roberts. (Njihopve izjave pročitajte ovde).

Stilista prvog pojavljivanja H&M-a na modnoj pisti pariske Nedelje mode bio je Džordž Kortina, a zahvaljujući modelima kao što su Cara Delevingne, Isabeli Fontana i Arizona Muse H&M-ova glavna jesenja kolekcija predstavljena je na jedan potpuno nov način. Motiv kolekcije dočarala je i posebno osmišljena pozornica u vrtu Rodenovog muzeja, dekorisana kao stan iz snova koji odiše elegancijom kakva se 70-ih godina viđala na pariskim zabavama.

„Pokazivanje ključnih komada za jesen u Parizu zaista je uzbudljiv korak za H&M. Sam događaj bio je čaroban, u slikovitom okruženju koje pleni šarmom. Divno je što je u jednoj od najznačajnijih modnih prestonica na svetu predstavljena moda koju svako može da priušti“, poručuje Margareta van den Boš, kreativni savetnik kompanije H&M.