Nakon što je prikazana kolekcija za proleće/leto 2013 na Fashion Week-u u Njujorku, Yvan je napustio kompaniju. Iako navodi da se i dalje divi Diane, on je spreman za nove izazove.

“Došao sam u DVF kako bih pomogao u daljem razvoju brenda i stvorio svetski dizajnerski tim”, naveo je u saopštenju – “Uveren sam da smo to uspeli da postignemo tokom mog rada u kompaniji. Nikada neću moći dovoljno da zahvalim Diane što mi je pružila šansu da radim sa njom i tako talentovanim ljudima. Ta grupa je sada dovoljno dobro pozicionirana za još veće uspehe, a ja sam spreman za sledeći izazov.”

Ipak, Yvan neće biti zamenjen istog trenutka već će dizajnerskim timom rukovoditi Diane koja priznaje da je odlazeći kreativni direktor “uneo ogromnu vrednost” u kompaniju. 

“Veoma sam mu zahvalana i podržavam njegov sledeći korak. Yvan je došao ovde pre skoro tri godine i uneo neverovatnu vrednost. On je sastavio visoko obučeni dizajnerski tim kako bi podržao naš rast u polju mode i aksesoara. Veoma sam mu zahvalna i ponosna sam na njegova dostignuća ovde i veoma se radujem što će tako jak tim nastaviti da stvara pod imenom kuće Diane Von Furstenberg”, rekla je Diane.

Inače, Yvanov odlazak dogodio se nedugo pošto je Diane postavila bivšeg predsednika i CEO brenda Tommy Hilfiger, Joela Horowitza za novog kopredsednika njene modne kuće.