Christopher Kane, Erdem, Jonathan Saunders, Giles Deacon i Roksanda Ilinčić su samo neka od talentovanih imena koje je sponzorisala inicijativa Fashion Forward. Od Londonskog Fashion Weeka ovog septembra, eBay će preuzeti ovo sponzorstvo novih dizajnerskih zvezda britanske modne scene.

Ovogodišnji Fashion Forward dizajneri su Mary Katrantzou, Louise Gray, Henry Holland i James Long. Oni će kreirati ekskluzivne kolekcije za proleće/leto 2013 za eBay, čime će ovaj sajt zakoračiti na luksuzno tržište.

“eBay je više od aukcijske kuće i partnerstvo sa British Fashion Council nam je pružilo mogućnost da podržimo mlade britanske modne talente”, izjavila je Melanie Smallwood koja je na čelu eBay Fashion. Ovaj deo sajta ima 102 miliona korisnika širom sveta.

Još jedno dešavanje koje će ove godini izdvojiti ovu aukcijsku kuću je njihova prva modna aukcija u humanitarne svrhe Bid Boutique sa organizacijom Save the Children 13. Septembra. Burberry haljina koju je Samantha Cameron nosila na kraljevskom venčanju, modeli Jimmy Choo-a i Alexandera McQueena su samo neki od modela koji će biti na prodaju.