Tunižanski kreator planira da otvori svoju prvu prodavnicu od 1992. godine blizu Avenue Montaigne u svetskoj prestonici mode.

U prostoru, koji se trenutno renovira, pored show room-a naći će se i kancelarije brenda. Sudeći po Financial Times-u, nova prodavnica biće deo petospratnog hotela.

Azzedine je inače poznat po tome što ne priprema tradicionalne modne kolekcije, već stvara samo onda kada je inspirisan. On je prvu kolekciju nakon osam godina prikazao na Couture Fashion Week-u u julu 2011. godine. Ipak, kreator je u centar pažnje došao kada je u medijima progovorio na račun Karla Lagerfelda i urednice američkog izdanja magazina Vogue US, Anne Wintour.

„Ne sviđa mi se njegova moda, njegov duh, njegov stav. Previše karikira. Karl Lagerfeld nikada u životu nije uzeo makaze u ruke“, izjavio je Alaia o kreativnom direktoru modne kuće Chanel i nastavio o Anni Wintour – „Ona dobro vodi posao, ali ne i njegovu modnu stranu. Kada vidim kako je obučena, ne verujem u njen ukus ni jedne sekunde. Bilo kako bilo, ko će u istoriji mode upamtiti Annu Wintour? Niko.“