Četrdesetsedmogodišnji kreator, koji se pridružio kući Yves Saint Laurent nasledivši mesto tadašnjeg kreativnog direktora Toma Forda 2004. godine, nedavno je napustio francusku modnu kuću priznajući da je zadovoljan kako su stvari ispale na kraju.

"Osećam se veoma dobro. Srećan sam, što je veoma neobično za mene u smislu da nikada nisam verovao da ću se tako osećati pod ovim okolnostima", otkrio je Stefano gostujući na godišnjoj manifestaciji 'Fashon Talks' i nastavio - "To što mi se desilo je nešto prelepo. Pronašao sam sebe radeći i podržali su me i ohrabrili neverovatni ljudi kojima sam se uvek divio. Jednostavno stigao sam do kraja jednog poglavlja i nimalo ne žalim. Ovo iskustvo ću iskoristiti za nešto što me čini da se osećam kao deo sadašnjosti i pomaže mi da nastavim dalje."

Iako još uvek nije objavio svoje buduće planove, Stefano insistira da će se vratiti modi.

"Jedino ako ne odlučim da ostanem na odmoru do kraja svog života, prilično sam siguran da imam energiju i znanje da barem pokušam da uradim nešto značajno, nešto što je deo ljudskih potreba", rekao je kreator.