U nedelji u kojoj nas dizajneri oduševljavaju s Resort kolekcijama, došao je red da nam i Nicolas Ghesquiere prikaže svoju za čuveni francuskri brend.

Nakon što je iskoristio Instagram da objavi kako nema nameru da napusti Louis Vuitton i da je obnovio ugovor uz haštag #notgoinganywhere, što nam je vratilo veru u stabilnost modne industrije, Nicolas je predstavio svoju petu po redu Resort kolekciju.

Ako je suditi prema modnim kritičarima ova je najbolja Nicolasova #resort kolekcija za LV do sada!

Eklektičan kroj, vrlo prefinjena paleta s akcentima u zagasitim nijansama bordo boje, narandžaste, zelene, zlatne i žute, kao i neočekivan vez doprineli su da svaki komad izgleda nalik nekom remek-delu.

Za aksesoare Ghesquiere je sarađivao na izradi torbi sa bivšim kreativnim direktorom Vogue magazina - Grace Coddington, inspirisan njenim skicama na kojima je ikona mode skicirala svoje pse i mačkice.

Pored torbi, veliku pažnju su privukle duboke čizme sa zlatnim đonom, kožne patike nalik gumnjacima, lanci, optik naočare i tanki, elegantni kaiševi koji su fokus u nekim izlascima stavili na struk.

U delu odeće dominirala je četvrtasta forma s naglašenim ramenima, dok je prilično korišćenje slojevitosti stvaralo taj osećaj lakoće i fluidnosti.

Najviše smo videli sakoe, odnosno blejzere, mini suknje s nabranim momentima i tunika-haljine.

Materijali su bili od najfinijeg tkanja - lan, svila, pamuk i polumat koža. Akcenti su bili odlično postavljeni u vidu karo bolera sa toplom nijansom narandžaste, crvenim reverom, prugastim svilenim košuljama u raznim bojama i zlatnom đonu.     

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/