Prošle godine, nakon 12 godina na čelu Givenchy-a, kreator Riccardo Tisci objavio je da napušta slavnu couture francusku kuću. Iako su mnogi očekivali da preuzme uzde Versacea, početkom marta dočekao nas je šok: Tisci je imenovan naslednikom Christophera Baileya!

"Riccardo je jedan od najtalentovanijih dizajnera našeg vremena. Njegov dizajn ima tu modernu eleganciju ali i sposobnost da poprimi veliki uticaj sportswear odeće i visoke mode, što danas jedan Burberry kupac koji je navikao na poseban luksuz prilično ceni", izjavio je Marco Gobetti, izvršni direktor Burberry-a.  

Ovaj neočekivani transfer nije nikako slučajan. Tisci i Gobetti su radili već zajedno. Gobetti je bio na čelu Givenchya i čovek koji je zaposlio Tiscia na mestu kreativnog direktora kuće.

"Taj Riccardov fokus na street style tendencije odgovara načelnim idejama oko kojih Burberry kroji svoju budućnost", rekao je za Nssmag.com Mario Ortelli, analitičar skupocenih aksesoara.

Prva kolekcija koju je Riccardo uradio za Burberry nagoveštava da je Tisci pronašao sjajan balans između tradicije i savremenog kroja, kao i da se prilično dobro snašao u trenč svetu koji se u njegovoj režiji nosi sa belim patikama i baggy svilenim pantalonama.

"Želeo sam da proslavim lepotu, nasleđe i unikatnost koju sam pronašao u Burberry arhivi, prvi put kada sam došao u britansku kuću. B Classic je moj prvi omaž kući - u njoj se nalaze trenč modeli, jakne, kilt i famozna tartan šara bez koje Burberry niko ne može da zamisli." - Tisci  

Pogledajte u nastavku nekoliko modela BClassic pre-spring ss19 kolekcije: