Met Gala sa po mnogima najkontoverznijom temom do sada, održana je sinoć u Njujorku, pod nazivom Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination.

Religija i moda u spoju mogu dati zaista ekstravagantne kombinacije, a one koje su se na ovoj listi našle prešle su meru ekstravagancije u svakoj meri!

Jedan od najvećih problema bilo je svakako preterivanje, u tom domenu ove godine posebno se istakla Sarah Jessica Parker.

Mada, zaista se moramo osvrnuti na činjenicu da je i ona u jednom trenutku morala da pogreši, jer se do sada praktično svaki outfit zvezde serije Sex and the City našao na listi najboljih izdanja sa Met Gala večeri.

Tu je i neizostavna Selena Gomez kao apsolutna pobednica najgorih izdanja, s obzirom da je pevačica omanula u svakom segmetu, kako stilskom, modnom, tako (i pogotovo) onom beauty.

Na listi promašenih outfita ili pomalo nejasnih našla se nekolicina all black izdanja i to u izvođenju Solange Knowles, Belle Hadid i Kylie Jenner, koje su po svoj prilici uspele nekako da zamene Matrix temu sa onom modno religijskom.

Na listi ne samo promašenih tema, već i jednostavno loših kombinacija našle su se dve mlade glumice u usponu, Shailene Woodley i Alicia Vikander, obe u custom made kreacijama, ali očigledno za pogrešnu namenu.

Posebnu kategoriju prisvojila je Cardi B, čija je kreacija bila zaista preterana ekstravagancija u svom sjaju! Ipak je u pitanju glamurozni modni događaj, koji bez obzira na izazovnu temu, ne treba da se pretvori u maskenbal. 

Takođe, u slučaju Cardi B, ne može se ne obratiti pažnja na kroj njene ove upečatljive kreacije koju potpisuje Jeremy Scott, ujedno i njen partner tokom bala. Naime, atributi pevačice do te mere su bili istaknuti da je opšti utisak kako je stajling ipak prešao meru dobrog ukusa i iz tog razloga okarakterisan je i kao prilično vulgaran.

Kao pobednik u kategoriji potpunih promašaja našla se i Kate Moss. Sudeći po ovom stajlingu, verovatno ni ona sama nije znala šta tačno želi postići: mala crna haljina sa perjanim detaljem umesto kragne, ok?

Kao domaćin večeri Amal Clooney razočarala je svojim izborom outfita - cvetni šlep poput raskošne barokne haljine u kompletu sa satenskim pantalonama i metalik topom, takođe ukrašenim cvetnim printom, svakako je zbunjujuć izbor s obzirom na temu.

Neizostavna zvanica Kim Kardashian-West svoju sirena zlatnu haljinu potpuno pripijenu uz telo, opravdala je podobnom za ovogodišnju Met Galu - detaljem u vidu krstova optočenim cirkonima. Dovoljno? Nismo sigurni.

Mary-Kate i Ashley Olsen pokušale su da igraju na kartu stajlinga svojevrsnih isposnica, ali sa glamuroznim tvistom, dakle religija + moda, ali u tome su ipak omanule.

Iako su mnogi Katy Perry čestitali na odvažnom stajlingu, koji je podrazumevao inkorporiana krila nalik anđeoskim, još jednom se osvrćemo na činjenicu da je u pitanju bal, na maskenbal.

Kritična je bila i naša miljenica Kate Bosworth koja se opredelila za prozirnu zlatkastu haljinu Oscara de la Rente sa velom. Ipak, umesto da izgleda glamurozno i zanosno, Kate je sve podsetila na nesrećnu, ostavljenu mladu pred oltarom. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/