Tek sad?

Vest da je CFDA (Američko udruženje modnih dizajnera) tek sad proglasilo tamnoputu manekenku za ikonu stila, oduševila nas je ali i malo zatekla. Bilo smo ubeđeni da je Naomi već odavno nagrađena, jer ako je neko zaslužio tu titulu, to je onda gospođica Campbell i njena supermodel banda.

Nagradu za modnu ikonu Naomi će primiti 4. juna kada je zakazana dodela prestižnih CFDA nagrada.

Podsetimo se, pre britanske manekenke ovu značajnu titulu su osvojili Rihanna, Beyonce, David Bowie, Pharrell Williams, Kate Moss koji su se kao i Naomi istakli specifičnim i autentičnim stilom.

CFDA praktikuje da dodeli nagradu Fashion icon, ličnosti koja se u protekloj godini najviše istakla svojim modnim stilom: "Zaista je velika čast dobiti titulu modne ikone. Potičem iz Londona i moj lični stil je izgrađen pod uticajem dinamične, street kulture i muzičke scene. Odrasla sam u modnoj industriji i biću uvek zahvalna američkim dizajnerima koji su me podržali tokom moje karijere", istakla je Naomi.

U svojoj zavidnom radnom iskustvu koje traje 30 godina, Naomi se može pohvaliti da se tokom devedesetih ubrajala u najtraženije modele na svetu, kao što su  Cindy Crawford, Christy Turlington, Linda Evangelista, i da se našla među šest manekenki koje su prve proglašene supermodelima.

Sarađivala je sa svim prestižnim kućama od Chanela, preko Diora i Versacea pa do Jean Paul Gaulthiera, Yves Saint Laurenta i mnogih drugih. Naomi je takođe bila višegodišnja muza dizajnera Azzedine Alaije i prva crnkinja koja se našla na naslovnoj strani francuskog Vogue i Time magazina. 

Naomi takođe spada u modele koji su izrazito angažovani po pitanju položaja i prava crnaca, a o tome često govori jer je "to veliki problem, koji ne sme da se zataškava pod tepih."

U nastavku pogledajte neke od najlepših fotografija Naomi Campbell:  

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/