Vest o smrti legendarnog dizajnera rastužila je ceo svet, a internet je preplavljen porukama u znak sećanja na jednog od najboljih dizajnera današnjice, koji je prema mišljenju mnogih bio pionir te romantične elegancije, genijalac čije kreacije su nosile dame iz visokog društva, filmske dive i dame istančanog ukusa.  

Iako je svojevremeno slavni dizajner izjavio kako ne razume tu novu modu koju stvaraju njegovi naslednici: Galliano, McQuen i Tisci koji su nakon njega bili postavljeni za kreativne direktore kuće uspeli su da očuvaju dnk kuće i učine Givenchy jednom od najpopularnijih i najpoželjnijih brendova na svetu. 

Hubert de Givenchy će uvek biti upamćen kao čovek koji je uprkos trendovima uvek kreirao prelepe, ženstvene haljine, koje pružaju mogućnost bajke u stvarnom životu i kao omiljeni dizajner graciozne Audrey Hepbern sa kojom je sarađivao od 1953. godine.

Ove citate večno čemo pamtiti....

Haljina mora da isprati liniju tela, a ne da se telo prilagođava kroju haljine.

Iskreno verujem da je moj talenat dat od strane Boga. Mnogo sam od njega tražio, ali isto tako sam mu mnogo i dao. Vernik sam, ali onaj koji mnogo zahteva.

Ako žena želi da bude šik, jedino što joj je potrebno je kišni mantil, dva odela, par savršeno skrojenih pantalona i kašmirski džemper.

Balenciaga je moj bog.

Briga o frizuri je pokazatelj koliko je ženi stalo do nje same, i koliko poznaje samu sebe.

Ljudi koji poseduju istančan osećaj za stil imaju tu sposobnost da prepoznaju šta je trenutno u trendu, prilagode svom senzibilitetu ali tako da ostanu verni svojoj estetici. 

Želite da postignete luksuzan look? Onda povedite računa o svakom detalju jer luksuz se krije upravo u savršeno odabranim detaljima. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/