Mnogo pitanja se postavlja u stranim medijima o budućnosti Njujorške nedelje mode (NYFW) koja po tradiciji otvara nova izdanja "velike četvorke" u februaru i septembru. 

Saopštenje koje je došlo iz studija dizajnera Alexandera Wanga da je ovo poslednja revija brenda na Nedelji mode u Njujorku i da će premestiti #WangFest za jun/decembar, podstaklo je modne analitičare da pronađu odgovore na to zašto se Wang odlučio na ovakav potez, kao i to da li će i drugi dizajneri uraditi nešto slično. 

Predsednik Council of Fashion Designers of America Steven Kolb misli da postoji mogućnost da će se i drugi kreatori odlučiti za ovakav potez, jer "noviji brendovi su posebno zaintrigirani idejom drugačijeg rasporeda revija - tokom juna i decembra."

Kolb smatra da su ovakve odluke ipak praktične i podseća da je šef strategije razvoja branda Alexandera Wanga Stephanie Horton objasnio "pomeranje" održavanja revija ovog prestižnog dizajnera: 

"Ovakav korak je uslovljen razvojem modne industrije, kao preusmeravanjem proizvodnje i eliminacije potrebe za 4 kolekcije godišnje. Time će se ostvariti prostor za više saradnje i partnerstva." 

Na Njujorškoj nedelji mode neće učestvovati ni Proenza Schouler, Rodarte, Marchesa, kao ni Altuzarra i Thom Browne koji su odlučili da svoje nove kolekcije prikažu u Parizu.

Ipak, prestižna manifestacija neće ostati bez zvučnih imena kao što je Victoria Beckham, Michael Kors, Marc Jacobs, Raf Simons, Jeremy Scott, Carrolina Hereira.

Podsećamo da Fashion week u Njujorku počinje u ponedeljak, završava se 14. februara, a celokupni raspored revija možete pogledati >>>>>>OVDE 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/