Snovi su sastavan deo našeg života i ne postoji osoba koja nije bar jednom zavirila u sanovnik ne bi li shvatila značenje nekog određenog sna, pogotovo kada sanjamo neke bizarne, nedefinisane stvari i događaje. Ali šta je sa onim običnim, svakodnevnim sitnicama koje isto znamo da sanjamo? Da li treba da ih odbacimo jer to nije jednorog koji nas je posetio u snu?

Ekspert za snove, Lauri Loewenberg smatra da su svakodnevni motivi -  put, jezero, zubi, knjige – jednako, ako ne i više bitni u definisanju i razumevanju snova. Odeća je na primer, jedan od najčešćih simbola koje sanjamo. Elle vam donosi ultimate vodič u dekodiranje motiva koji su i te kako fashion, ne bi li vam pomogao da dešifrujete svoju podsvest: 

Kada sanjate cipele

Obuća predstavlja samopouzdanje. Ukoliko se setite da ste sanjali kako tragate za stiletto cipelom, to je moguće znak da se trenutno osećate ranjivim. Ali, ukoliko ste u snu videli sebe ispred beskonačnog para platformi, to može da znači da krupnim koracima idete samouvereno Napred!  

Kada sanjate donji veš

Ukoliko sanjate često da ste razgolićeni, da ste samo u donjem vešu…, to se često povezuje sa nesigurnošću – ali onom dubokom, emocionalnom nesigurnošću, a ne samo fizičkom.

Kada sanjate pocepanu odeću

Kada sanjate sebe u nekoj pocepanoj odeći to je uobičajan signal da prolazite trenutno kroz period žaljenja, neku stresnu situaciju, moment. I nema veze ako ste sanjali da nosite ultimate pocepane Levisice, značenje je isto, bez obzira na vaš savršen look u snu.

Kada sanjate minđuše

U snu, minđuše nemaju veze sa ukrasom, već više sa vašom sposobnošću da slušate druge. Čest san je da izgubite minđušu, što je jasan pokazatelj da odbijate da saslušate nečije mišljenje ili da niste u potpunosti shvatili šta neko pokušava da vam kaže.

Kada sanjate naočare

Ovaj aksesoar najčešće simbolizira vašu želju da konačno progledate i prihvatite neugodnu istinu. Ukoliko vam se zaređa nekoliko snova sa Ray-Ban naočarama, možda biste trebali da malo izanalizirate svoj život.

Kada sanjate novčanik

Sva lična dokumenta, ono što nam je važno imamo običaj da čuvamo u novčaniku ili torbi pa i u snovima ovi aksesoari reprezentuju naš stav o sopstvenom identitetu, značaju i karakteru. Ukoliko izbubite ili vam ukradu torbu, novčanik to znači da trenutno prolazite najpre kroz krizu identiteta ili da neko ne priznaje sav trud koji pokazujete na poslu, u vezi ili generalno. U supotnom slučaju, ukoliko nosite tokom sna neku super stylish torbu, to znači da ste ponosni na sebe.

Kada sanjate olovku

Ukoliko u snu tragate za nekom olovkom, to vam podsvest šalje signal da se osećate krivim zbog nečega ili nekoga i da je vreme da “počistite” za sobom!

Kada sanjate printove

Printovi su dosta nedefinisani, ali uglavnom predstavljaju upornost pa ukoliko sanjate sebe u nekoj tufna kreaciji ili s karo dezenom, to može da znači da ste sigurni u svoj stil i da umete svoj karakter da "nosite".

Kada sanjate kupovinu

Um pokušava da vam saošti da su vaše mogućnosti beskonačne, od ljubavnog života preko poslovnih prilika. I u snovima, i na javi, šoping ima pozitivnu konotaciju.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/