Bilo je to 2009. godine. Alexis Neirers i Nick Prugo pili su i zabavljali se u kalifornijskom lokalu Beso kada ih je drugarica Rachel Lee pozvala kod sebe. Već tada Alexis je znala kako Nick i Rachel, inače 19-godišnjaci koji su se znali iz prestižne losanđeleske srednje škole, potkradaju slavne. Među opljačkanim domovima bile su kuće Paris Hilton, Lindsay Lohan, Rachel Bilson, Megan Fox, Audrine Patridge i drugih. 

Kasnije u razgovoru sa policijacima Neiers kojoj je tada bilo 18, izjavila je kako se ne seća šta se kasnije desilo, jer je bila u alkoholisanom stanju kada je Prugo parkirao svoju Toyotu na prilazu luksuzne vile na Hollywood Hills-u. Tek kasnije Alexis je saznala da je to bila kuća Orlanda Blooma, zvezde serijala Pirates of the Caribbean

Njeni prijatelji koji su imali celebrity poznanike znali su tada da je Orlando u Njujorku, u kom snima film, te da u kući nema nikoga. A samu adresu Orlandovog doma pronašli su na Google Maps i stranici celebrityaddressaerial.com.

Neiers, Lee, Prugo i 19-godišnja Diana Tamayo upali su u dom slavnog glumca sa navučenim kapuljačama preko glave i lica, ne bi li sakrili se od kamera. Kružili su oko imanja dok nisu otkrili kako su jedna vrata kod bazena otključana. Te noći prema navodima štampe losanđeleska banda je ukrala robu u vrednosti od pola miliona dolara. Među ukradenim stvarima bio je nekoliko Rolex satova, Louis Vuitton koferi, odeća i određena umetnička dela.

Banda je ubrzo dobila ime "The Bling Ring". Ono što upada u oči je činjenica kako su deca dobrostojećih roditelja, klinci koji su se školovali u najboljim školama i imali sve što požele, upadali u domove slavnih radi adrenalina, zabave i puke znatiželje.

Neiers koja se kasnije branila tvrdeći kako ona jedina nije htela da učestvuje u tome i kako su je protivno njenoj volji uveli u tu celu priču, iskoristivši njeno alkoholno stanje u tom trenutku, dobila je na kanalu E! priliku da kroz rijaliti priču ispriča šta se sve desilo.

Dugonoga lepotica koja je već tada u svom ormaru imala zavidnu kolekciju Louboutin cipela, lepo je naplatila slavu koju joj je obezbedila zloglasna grupa lopova više klase.

"Rachel Lee, Amerikanka koreanskog porekla bila je glavni pokretač svih akcija. Ova bogata klinka je osmislila svaku pljačku, u želji da se dokopa dizajnerskih komada koje su nosile slavne ličnosti."

U periodu od oktobra 2008. do avgusta 2009., ova banda je ukrala prema proceni medija i suda više od 17 miliona, mahom je to bio nakit što se da shvatiti iz samog naziva bande. Članovi bande su imali "skup" ukus pa su najviše bili fokusriani na jakim, luksuznim brendovima: Chanel, Gucci, Cartier, Prada, Marc Jacobs, Buberrry, Yves Saint Laurent.

Pored nakita i odeće, šminke i parfema, ova ekipa je znala da ukrade i pištolje. Tako je iz doma tv zvezde i supruga Megan Fox, glumca Briana Austina Greena koji je najpoznatiji po ulozi Davida iz serije Beverly Hills 90210, ukraden njegov lični pištolj.

Prva žrtva nije ipak bio Bloom, već Paris Hilton koju su pikirali prema njihovim navodima jer je bila "glupa" te ključ uredno ostavljala ispod otirača. Paris je shvatila da je opljačkana tek dva meseca kasnije, kada je banda izvršila još jednu pljačku tokom koje joj je ukraden nakit vredan skoro dva miliona dolara. 

Plan je uvek bio isti: kad uđu, otvore kofere i samo ubacuju nasumenično.  

U Orlandovoj spavaćoj sobi lopovska banda je pronašla kolekciju Rolex satova i 15 hiljada dolara, ali i Louis Vuitton laptop i haljinu dizajnera Alex Perry koja je očito pripadala Mirandi Kerr, tadašnjoj supruzi glumca. Kamere su kasnije pokazale kako dve osobe u tami stalno ulaze i izlaze iz vile.

Opuštenost i hvalisanje, kao i nekoliko snimaka sigurnosnih kamera na kojima su jasno identifikovani lopovi, učinila je da članovi bande budu uhapšeni u novembru 2009. godine, nakon pljačke kuće glumice Lindsey Lohan.

Prugo je u izjavi medijima saoštio da sve do hapšenja nije bio svestan težine njihovih zločina, i da se sada kaje i izvinjava oštećenima. Za ova krivična dela, svi članovi bi mogli da budu osuđeni na šest godina zatvora. Slučaj je i dalje otvoren, a svi optuženi čekaju presudu.

Inspirisana pričom o bogatim tinejdžerima Sofia Coppola je pre nekoliko godina snimila film  “The Bling Ring”, čije aktere glume već etablirane mlade glumice Emma Watson, Taissa Farmiga i Leslie Mann te Israel Broussard, Katie Chang, Claire Julien i Georgia Rock kojima je ovo prva filmska uloga.

Iako film nije doživeo veliki uspeh, priča o bandi koja je pljačkala slavne glumce, tv preznetere i voditelje i dalje intrigira javnost. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/