Naslovna | Moda | Fashion vesti | Tri pravila Johnatana Andersona po kojima bi trebalo da se oblačite

Tri pravila Johnatana Andersona po kojima bi trebalo da se oblačite

foto: Profimedia

03. 12. 2017.

Mladi dizajner sada je već uveliko poznat po svojim upečatljivim komadima koji su se upisali u modne anale. To je svakako njegova Pierced tašna, kao i mules sandale sa potpeticom u obliku valjka.

Skulpturalno, inovativno, ali nosivo. Ovaj spoj njegov je zaštitni znak.

Ipak, to nikako ne znači da talentovani kreator nema osećaj i za onu klasičnu problematiku koja tu i tamo stvara muke modnim poklomnicama.

Od kada je počeo da sarađuje sa britanskim brendom Uniqlo radeći sa njima na limitiranoj kolekciji, Johnatan je svoje komade pomalo sveo, a sada nam predstavlja kako da neke od njih nosite, iako nisu sa potpisom Uniqlo.

1. Karakter čini outfit posebnim

Manuela Pavesi, Pradin stilista koju sam upoznao u odeljenju vizuelne tehnologije i poznavanja robe, tokom studiranja na London College of Fashion, naučila me je vrlo važnu stvar, a to je ona da je esencija stila kombinovanje na prvi pogled nespojivih, ali zapravo osnovnih komada.

Klasična muška košulja, pidžama pantalone, trenč, čarape i sandale treba sve skupa spojiti u jedan kompaktan modni miks i nekako napraviti smisao od toga. Ipak, vrlo je važno i da verujete u karakter osobe koja je spremna to da iznese.

A post shared by UNIQLO ユニクロ (@uniqlo) on Oct 27, 2017 at 12:52am PDT

2. Uniseks komadi

Odrastajući u Meherafeltu, malom gradu u Severnoj Irskoj, odlazio sam često sa majkom u tamošnje, takođe male, lokalne butike. I tamo bi na rasporodaji često meni kupovala garderobu, na ženskom odeljenju! Rekla bi: To je XL, ali niko neće primetiti da je u pitanju ženski model. Tako da je zapravo njena štedljivost zaslužna za to što sam danas ekspert za uniseks komade.

A post shared by UNIQLO ユニクロ (@uniqlo) on Nov 21, 2017 at 2:27pm PST

3. Kašmir je najbolji materijal koji možete da posedujete

Posedujem više od 50 Uniqlo kašmirskih džempera, što bi zapravo zaista moglo biti previše. Ipak kada su u pitanju devojke, razmišljali smo i u drugom pravcu. Tako je do prepoznatljive kreacije za brend došlo sasvim slučajno. U jednom trenutku devojka koja radi u firmi ušetala je u moju kancelariju u oversized džemperu iz kolekcije, tačnije u modelu XL veličine, što mi je dalo ideju da napravim ekstra dugu verziju sa blagim ženstvenim twistom koji ističe silutetu. Postoji nešto zaista senzualno u vezi kašmira. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE