U januaru ove godine poput eksplozije odjeknula je vest u modnom svetu da je urednica britanskog Voguea, koja je pored Anne Wintour najduže na vodećem mestu poznatog lista, smenjena je, a njeno mesto prvi put u istoriji Vogue-a, postavljen muškarac - Edward Enninful.

I nakon par meseci kada su se strasti smirile, bilo je jasno da ni na prvom mestu nije bilo potrebe za "šokovima", Alexandra je dugo i odlično radila svoj posao, ali kao i uvek (a naročito u ovom svetu koji svake sezone preplave noviteti) došlo je vreme za promene i za nešto novo.

Na kraju krajeva, toliko težimo jednakosti, tako je došlo vreme i za jednakosti na ovom polju, te da posao koji se po pravilu decenijama pripisivao ženama, pripadne muškarcu. Uspešna i cenjena bivša urednica, ovih dana radila je na svojoj poslednjoj (prestižnoj septembarskoj) naslovnici za Vogue, nakon čega je otišla na zasluženi odmor.

I ništa od ovoga medijima širom sveta u toj meri ne bi privuklo pažnju, da se 60-godišnja Alexandra nije "drznula" da na svom Instagram nalogu (koji broji 100.000 pratilaca) objavi selfi u bikiniju.

Standardna hotelska soba u njoj veliko ogledalo, a u odrazu nasmejana Alexandra u crno-belom bikiniju, opis fotografije: Vreme za putovanje brodom!

Međutim, njen trenutak sreće koji je podelila sa svetom ubrzo je postao vest dana i to samo zbog jednog detalja, Alexandra je svetu otkrila i svoje "nesavršeno" telo!

Naime, nema zategnutosti i izvajanih mišića kakve smo svi navikli da viđamo na Instagram fotkama sa letovanja, ali i na stranicama modnih magazina, baš onakvog kakav je Vogue - i upravo je to ono jedna od glavnih stavki koja joj je zamerena.

"Zašto se ovakve fotografije, tela koje izgleda prosečno, nisu nikada našle u tvom magazinu?"

Sa druge strane tu su i komenatari koji ohrabruju ovaj potez Shulmanove.

"Bravo! Hvala na ohrabrenju koje nam je svima ovih dana potrebno, naročito sada u svetu koji je postao opsednut onim što je na površini i trudi se da svaki nedostatak prikrije filterima."

Na salve komentara i svu ovu pometnju Alexandra je odreagovala vrlo smireno i iznenađeno, izjavivši: "Nisam ni sanjala da će fotografija mene u bikiniju na Instagramu izazvati toliku količinu komplimenata, ali i negativnih komentara. Bikini nameravam da nosim dok god sam živa."

Upitana od strane novinara da li je svesna koliko je snažnu poruku poslala i koliko je danas važno akcentovanje činjenice kako je najvažnije da se osećamo prijatno u sopstvenom telu, Alexandra je mudro zaključila:

"Taj osećaj o kome govorite zapravo nema nikakve veze sa našim fizičkim izgledom."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/