Naslovna | Moda | Fashion vesti | Dovoljan je samo jedan detalj: Čuvena stilistkinja savetuje kako da nadogradite stajling poput Victorie Beckham

Dovoljan je samo jedan detalj: Čuvena stilistkinja savetuje kako da nadogradite stajling poput Victorie Beckham

foto: Profimedia

10. 08. 2017.

Do pre par godina ovaj detalj je bio rezervisan isključivo za svet venčanja.

Ko god je pratio stil Posh Spice proteklih meseci mogao je da primeti kako jedan detalj dominira nad njenim svakim izdanjem. U pitanju su bele cipele!

"Nosile su se najviše osamdesetih", kaže poznata američka stilistkinja Rebecca Lowthorpe i obajšnjava dalje "Zamislite samo te devojke sa natapiranom kosom, uskim mini haljinama sa neizostavnim naramenicama i vrtoglavo belim potpeticama. Živele su ni za šta drugo nego za trenutak da đuskaju oko svojih tašnica na plesnom podijumu."

Koliko god sa ove distance nostalgično izgledao taj živopisan prizor, činjenica je kako je ova dekada ostala upamćena kao nešto najgore što se dogodilo svetu mode. I upravo iz tog "toksičnog" perioda belu obuću bije loš glas.

Ova nijansa eventualno se mogla videti u nekim letnjim izdanjima, ali i to su bili retki momenti koji su se mahom dešavali na venčanjima.

Međutim, dizajneri su hrabro pre dve godine najavili povratak ovog aksesoara, zbog čega su čak i modni gurui nevoljko odmahivali glavom, ne verujući da ova smela boja obuće može zaživeti kao trend.

No, činjenica je da se upravo to dogodilo i da su i te kako pogrešili.

Ne samo da su cipele u beloj boji (praktično svoh modela i oblika!) zaživele kao modni trend, već postale i jedan od omiljenih.

A post shared by @stillnotsimilar on Jun 3, 2016 at 8:21am PDT

Za vas koji se još uvek dvoumite oko toga da li potrošiti novac na potpetice ili sandale u tonu koji može da se nosi samo tokom jedne sezone, imao dve reči za vas: Victoria Beckham.

Rebecca Lowthorpe upućuje upravo na popularnu dizajnerku i modnu ikonu, kao najbolji primer za nadogradnju outfita sa statemant detaljem, a to su potpetice u beloj nijansi.

Victoria ne samo da ih često nosi, već ih naravno ima i u svojoj aktuelnoj kolekciji, a u kojoj meri ovaj aksesoar podiže izgled dovoljno je pogledati neka njena izdanja.

A post shared by @theamour.official on Mar 8, 2016 at 5:50pm PST

"Dogodilo se to da sada već posedujem čitavu kolekciju obuće u beloj boji. Baletanke, mules sandale sa kitten štiklom, vrtoglave potpetice, blok štikla... One jednostavno čine da vaša stopala izgledaju elegantno, a izgledaju dobro i uz crnu odeću, teget, neutralne tonove, printove, jeans. Poenta je što bele cipele čine da tamna odeća na vama nekako na poseban način izbija u prvi plan, a onoj u jarkim tonovima daje potreban balans. Njihova moć je nesporna i Victoria to ne samo da zna, već i odlično demonstrira", zaključila je Rebecca.

A post shared by rusikruter (@rusikruter) on Dec 6, 2016 at 6:09am PST


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE