Naslovna | Moda | Fashion vesti | Haljina koja se odmah rasproda!

Haljina koja se odmah rasproda!

Foto: Instagram / christydawn

09. 08. 2017.

Odmah nakon dolaska na police, samo je nekoliko minuta potrebno kako bi se ova jednostavna haljina prodala.

Brend je stvoren zahvaljujući američkom gradu Placerville u Kaliforniji. Kroz decenije, malo se toga u njemu promenilo što je dizajnerki Christy Dawn (po kojoj marka nosi ime) koja je u njemu odrasla poslužilo kao inspiracija za stvaranje modnog brenda. Baziran na tradiciji, kvalitetu izrade i vintage stilu.

Čak i ako niste čuli za brend, verovatno ste surfujući netom naišli na jednu od njihovih haljina - The Lennon, model koji je u poslednjih nekoliko meseci rasprodat.

Jednostavna silueta, midi dužine, kopčanje duž cele prednje strane i naglašeni rukavi spoj je koji je osvojio mnoge.  Osim njenog laskavog kroja i uzoraka u nežnim, neutralnim i pastelnim bojama, trenutno jedna od najpopularnijih haljina na svetu ističe se i posebnom izradom.

Jednako poput svih modela iz kolekcija brenda, haljina The Lennon ručno je šivana od strane lokalnih šnajderki u Los Anđelesu. Osim njenog dizajna inspirisanog vintage stilom, sam način šivenja ispirisan je staromodnima načinom izrade odeće. 

I u odabiru materijala dizajnerika Christy Dawn zauzela je poseban pristup.

Materijale za svoje kreacije Christy bira u otpacima drugih modnih kuća, istovremeno pazeći na kvalitet i na uticaj na okolinu. Umesto hiljade haljina, svaka haljina šije se u limitiranom broju. Zbog takvog ekološkog pristupa, svaki put nakon što nestane s polica u nekoliko minuta, The Lennon se nakon nekog vremena vraća u novom materijalu i limitiranoj količini.

A post shared by CHRISTY DAWN (@christydawn) on Aug 6, 2017 at 3:14pm PDT

A post shared by CHRISTY DAWN (@christydawn) on Jul 28, 2017 at 11:34am PDT

A post shared by CHRISTY DAWN (@christydawn) on Jul 13, 2017 at 8:18am PDT

A post shared by CHRISTY DAWN (@christydawn) on Jun 4, 2017 at 10:42pm PDT

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE