Naslovna | Moda | Fashion vesti | Najkontroverznija tema do sada izabrana za Met Galu 2018!

Najkontroverznija tema do sada izabrana za Met Galu 2018!

foto: Pierre et Gilles (Jean Paul Gaultier, La Vierge aux serpents - Kylie Minogue, 2008)

07. 08. 2017.

Iako ima još dosta do nove Met gale, neimenovani izvori su otkrili koja tema je izabrana za dress code!

Moda i religija! Da, dobro ste pročitali. Najprestižniji modni događaj godine, čuvena Met gala koju organizuje Costume Insitute ispred muzeja Metropolutan Museum of Art, sledeće godine će imati možda najkontroverzniju temu do sada u svojoj bogatoj istoriji, otkrio je neimenovani izvor portalu WWD.

Sama tema odnosi se i na izložbu, ali i na dress code za zvanice i goste gale te očekujte da ćemo 7. maja 2018. godine posebno uživati u ekstavaganciji neviđenih razmera! Jer, ovo je sigurni smo bar u domenu organizacije najamicioznija i nazahtevnija tema koje će verujemo uzburkati modno tlo. 

U dosadašnjoj istoriji, moda i religija su se stalno preplitale zahvaljujući nekolicini dizajnera kojima je religija bila intrigantna inspiracija i polazna tačna za kreiranje kontroverznih i provokativnih modela.

Među njima "najglasniji" su bili Jean Paul Gaultier, Christopher Kane, Dolce i Gabbana, Vivienne Westwood, Marc Jacobs koji su zajedno sa svojim muzama poput Madonne i Lady Gage uvek uspevali, bar u okviru nastupa ili perfomansa da komuniciraju sa publikom poigravši se sa duhovnošću, simbolima crkve i Biblije. 

Ovogodišnja gala je bila fokusirana na avangardnu dizajnerku Rei Kawakubo i njen eponomni brend Comme des Garçons.

 

A post shared by The Met (@metmuseum) on Jun 14, 2017 at 12:13pm PDT

 

Pomenutu galu pratila je izložba The Art of the In-Between koja se zatvara u septembru. Svakako ne moramo da napomenemo kako sve Met izložbe privuku veliki broj posetilaca. Prošlogodišnju Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology videlo je preko 750 hiljada ljudi, dok i dalje rekord drži izložba iz 2015. - China: Through the Looking Glass sa 815.992 posetilaca.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE