Nakon što je Calvin Klein juče otkrio svoju jesenju kampanju koja je uslikana u divljini pustinje Mojave u Kaliforniji, ispred bilboarda na kom su slike Andy Warhola, red je došao i na Gucci. Poput Rafa Simonsa i Alessandro Michele je svoju otkačenu estetiku "odneo" što dalje od realnosti, korak dalje.

Najnoviju Gucci kampanju fotografisao je Glen Luchford, a kompletna kampanja izgleda toliko ludo, nadrealno i nesvakidašnje da nam se čini kako su slike pre delovi iz nekog naučno-fantastičnog filma, nego iz modne kampanje.

Inspirisan filmovima fantazije iz 60-ih i 50-ih godina prošlog veka, a posebno sa tv serijom "Star Trek" Michelle je zajedno sa Glenom osmislio jednu retro-futurističku, dreamy kampanju čiji teaser smo već u aprilu imali prilike da vidimo!

Modeli su u kampanji odeveni u mix and match modele, dok ih je stajling transformisao u robote, vanzemaljce, mašine, superheroije i obične ljude.

Poigravši se sa nekoliko različitih, nestvarnih tema Michelle je u celu priču uključio i dinosauruse i leteći, svemirski tanjir.

Kažemo vam, ovakvu kampanju još uvek niste videli! Kompletnu kampanju prati haštag #gucciandbeyond. Art direkcija je poverena Christopheru Simmondsu, kosu je stilizovao Paul Hanlon dok je šminku uradio Yadim Carranza.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/