Kineska aviokompanija Hainan Airlines pobrinula se da njihovi zaposleni nose najluksuznije uniforme pa su angažovali dizajnera visoke mode Laurencea Xua. Xu je za zaposlene Hainan Airlinesa dizajnirao prefinjene uniforme koje su istovremeno udobne i praktične, ali i vrlo moderne i trendi. 

Neki od kaputa i sakoa iz kolekcije čak podsećaju na poslednju kolekciju visoke mode kuće Dior. Posebno su istaknuti tradicionalni kineski motivi vidljivi na dezenu, a uticaj tradicionalnog folklora vidljiv je i na kroju.

U pitanju su vuneni sakoi, kaputi, haljine i odela, te oslikane haljine inspirisane formom kimona, ali krojenim znatno modernije, odnosno sličnije zapadnjačkim krojevima.

"Nismo samo stvorili novu uniformu nego prikazujemo jednu internacionalnu sliku naše aviokompanije. Posebno na našim internacionalnim rutama želimo putnicima da damo do znanja da je Kina moderna i trendi."

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/