Instagram profil Siduations ima preko 21.000 pratioca koji su prepoznali ovaj zaista zabavan i specifičan humor na račun mode, mada nije baš sva poenta u komičnom prikazu modnog sveta. Ova stranica reakcionarne umetnosti pruža apsurdan i smešan pogled na modne piste, ulični stil i glam dodele prestižnih nagrada.

Genijalni um iza naloga je Sindey Prawatyotin, bivši potpredsednik grupacije Krupp Group koja je sarađivala i radila sa nekim od najboljih mladih dizajnera. Nakon što je napustio svoj posao da bi se odselio na Zapadnu obalu, počeo je da istražuje IT sektor, eksperimentiše sa aplikacijama za slike, kodiranjem i softerom za iPhone.

"Igrao sam se u Photoshopu. I bio u kontaktu s prijateljima iz starog kraja. Pravio sam im "male poklone" - kaže Prawatyotin, koji se privatno druži sa nekima od poznatih dizajnera.

Mnoge od njegovih najuspešnijih šala se sastoje iz stavljanja predmeta visoke mode u svakodnevni kontekst - poput one gde je asimetrični Balenciaga kaput zaglavljen u vratima metroa.

"Hteo sam da vidim da li taj izgled sa modne piste ima smisla u tim drugačijim situacijama i scenarijima", objašnjava on. "Tako je započela ova serija, ljudi iz sveta mode i nezgodne situacije. U fazonu, da li ovo zaista može da funkcioniše u pravom svetu?"

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/