U fokusu Valentino Resort kolekcije za 2018., je ni manje ni više nego hip-hop kultura. 

Spoj jakih boja, sportski i street style uticaji su bile glavne vodilje Pierpaola Picciolija, kreativnog direktora italijanske kuće u najnovijoj kolekciji, nakon što je brend napustila Maria Grazia Chiuri "preselivši" se u DIOR. 

Znamo da je brend Valentino poznat po romantično-vezenim haljinama, koje bismo svi tako rado nosili! U poslednjem modnom potezu, koji smo mogli da vidimo u Njujorku pre nekoliko dana, gospodin Piccioli a.k.a. Genije otišao je korak dalje - dodajući casual i hip-hop momente, te demonstrirajući kako se odlično igra s modom. 

Za razliku od Chanela i Karla koji su se inspirisali antičkom Grčkom ili Louis Vuittona kome je vodilja bila daleki Japan, Picciolija interesuje urbana kulture i "ulična" filozofija. Zato nam se ova Valentino kolekcija posebno dopala.

Taj prelaz iz street style i čarapa-sandala pokreta u visoku modu nije lako ostvariti. A da, tu su erupcije boja i nezaobilazni Valentino pečat - ženstvenost. Sve na svom mestu. Modeli su se nizali u krznenoj obući dok je većina nosila blistave maksi kreacije. Naravno, tu je bio i simbol rep kulture - kapuljača.

Zato Pierpaolu skidamo kapu, odnosno kapuljaču. 

Street style momenti su izraženi kroz izreze i nonšalantnost u nošenju pomalo zahtevnih komada. Trenerka je dobila svoj deo pažnje, svila je pink, smaragdna i crvena ali posebno obratite pažnju na haljine koje su izgledale kao najsavršeniji spoj sportskih haljina i malo skupocenijih ready-to-wear haljina.

Kakvi genijalni spojevi i ne čudi nas što je u stranoj štampi Valentino Resort Collection 2018 ocenjena kao neodoljiva.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/