Sinoć je u Los Anđelesu, odnosno nekoliko kilometara od ovog grada u sred pustinje, Maria Grazia Chiuri prikazala svoju najnoviju resort kolekciju za Dior. U kalifornijskoj divljini gde su jedine kulise monumentalne planine Santa Monice, imali smo prilike da vidimo lepršave, midi haljine, military jakne i atraktivno pletivo. 

Šta je ovoga puta poslužilo za inspiraciju? Ilustracije i crteži koje krije pećina Lascaux, koje su prema procenama stare više od 20. 000 godina. Maria je "kopajući" po arhivi brenda otkrila kako je Christian Dior bio fasciniran pećinom Lascaux. Njegova kolekcija iz 1951. godine "Ovale" obuhvala je nekoliko modela koji su bili oslikani motivima iz pomenute pećine. 

Za razliku od Diora čiji modeli su tada bili prilično romantični i damski, Marijini su imali jednu mističnu, nadrealnu atmosferu. Sama kolekcija je nazvala Dior Savage, što u bukvalnom smislu znači Divlji Dior, aludirajući na Wild Wild West. 

#Lokacija

U prilično prirodnom ambijentu, gosti su bili smešteni u otvorene šatore s pogledom na brda i planine. Revija je počela odmah nakon zalaska sunca, dok su u pozadini se nalazili baloni, zakačeni ležerno za kanape, dajući kompletnom prostoru jedan spekakularan vajb. Pista nije postojala: modeli su šetali po pesku u ravnim čizmama i kožnim sandalama.

foto: Instagram / dior

# Poznati

Olakšavajuća okolnost kada odaberete Los Anđeles za mesto prikazivanja sopstvene revije je činjenica da su poznati tu. Oni prosto mahom žive u L.A. Charlize Theron, Freida Pinto, Demi Moore i Rihanna— samo su neka od imena koja su iz prvog reda pratila show. Naravno Riri je izazvala najveću pažnju, došavši u Diorovom krznenom mantilu koji je dodatno stilizovala kaubojskim šeširom.

foto: Instagram / team.rihanna

# Etno, divlji print inspirisan životinjskim svetom

Na Marijinim svilenim žakard haljinama i jaknama dominira sanjiva, apstraktna interpretacija slika životinja koje se nalaze unutar Lascaux pećine. Boje su zagasite, zemljane - tople nijanse cigle, oker, boje peska, maslinastozelene, smeđe, zlata učinile su ovu kolekciju izrazito nosivom i atraktivnom.  

foto: Instagram / premiermodels

# Haljine

Haljine i dalje ostaju lajtmotiv kuće, a sada je dominatna Marijina omiljena silueta: strukiran gornji deo, četvrtast dekolte i suknja A forme, midi dužine. Njene haljine su takođe i dalje vrlo prozirne, lagane, lepršave, fluidne i prilično ukrašene, ručnim vezom koji mahom je u ovoj kolekciji oslikavao motive raznoraznih životinja.

foto: Instagram / thefashiondiktator

# Šešir

Svaki model na sinoćnoj reviji je nosio velik, kaubojski šešir koji je sjajno upotpunio ova "divlja" izdanja.

foto: Instagram / jeffthibodeauco

# Prirodan look kose

Ispod šešira modeli su prošetali look prirodno, puštene polumessy kose koju su pridržavale kožne trake šešira. 

foto: Instagram / elle_est_impertinente

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/