Američka serija Quantico sa prelepom indijsko-američkom glumicom Priyankom Choprom ulazi u treću sezonu sa takvim pojačanjem koje će nesumnjamo privući bar sve fanove ovog lepotana. Naime, u trećoj sezoni pomenute serije pojaviće se španski model Jan Kortajarena koji će igrati Felixa Cordovu, privlačnog asistenta glavne osobe zadužene za kontakt sa javnošću u Beloj kući.

Ako već do sada niste bili u prilici da se susretnete sa likom i karijerom Jana, onda ste definitivno propustili da ispratite možda i najlepšeg muškog modela današnjice, jer Kortajaren je u rangu sa Gandyjem, ne samo po lepoti već i po ugovorenim poslovima gde je možda platežno i jači od britanskog modela.

U nastavku pročitajte najzanimljivije činjenice vezane za ovog Španca...

Radio je skoro sa svima u modnoj industriji!

Nakon debija kog je na pisti imao daleke 2004. godine kada je poneo modele Emporio Armanija, Kortajarena je neverovatnom brzinom postao najpopularniji model kog su svi jači brendovi hteli u svom timu modela. Do sada je bio lice vodećih kampanja luksuznih kuća kao što su Versace, Tom Ford, Bulgari, H&M i Guess, demonstrirajući koliko je poželjan za promociju i kod high street i low street brendova. Jan je takođe omiljen muški maneken Toma Forda, Oliviera Rousteinga i Karla Lagerfelda. Tome su doprinele saradnje, odnosno foto sesije sa najjačim fotografima poput Stevena Kleina i Maria Testina. Posebno izgleda moćno pred objektiva kada pozira pored koleginica Kate Moss i Larom Stone.

Njegov street style je NEVEROVATAN!

Muški modeli nisu toliko zanimljivi street style fotografima koliko manekenke, ali Kortajarena je izuzetak. Jan toliko dobro izgleda na ulicama modnih metropola i to u običnom jeansu, majici i otkopčanoj košulji. Jedan potez šake kroz kosu i naočare i kupljeni smo! 

Niko nema bolji Instagram feed od njega!

Kortajarena ima ogroman broj celebrity prijatelja koje redovno fotografiše za svoje profile na društvenim mrežama. Tako ćete na njegovom Instagramu videti kakve su žurke sa Ricky Martinom, Adrianom Limom, druženja sa Penelope Cruz, ali i stylish koleginicama poput Gigi Hadid. Naravno, neizbežan deo njegovog postovanja ode i na selfie fotografije ali opet, mi bismo mogli da ga gledamo u nedogled.

Imao je malu cameo ulogu u debitantskom filmu Toma Forda "A Single Man".

Kortajarena je lice Toma Forda unazad deset godina, pa je sasvim normalno što je upravo njemu američki dizajner poverio manju epizodnu ulogu u svom debitantskom filmu. Jan je igrao Carlosa, grubijana koji privlači pažnju profesora kog igra Colin Firth. 

On nije samo još jedno lepo lice. 

Poslednjih nekoliko godina Kortajarena se posvetio humanitarnom radu koji je posvećen deci i klimatskim promenama pri Save the Children i projektu Al Gora Climate Change u Latinskoj Americi.

Ogroman je fan Madonne!

Niko na muzičkoj sceni ne ceni toliko muške modele kao Madonna, koja ih redovno angažuje za svoje spotove, nastupe i koncerte. Upravo Jana, Madge je izabrala za svoje seksi spotove “Girl Gone Wild” i “Bitch I’m Madonna.” Kortajarena je čak nekoliko puta igrao na bini za vreme Madonninog koncerta u Barseloni, kada je pop kraljica posetila španski grad u okviru ture Rebel Heart.

Quantico nije prva serija u kojoj će se pojaviti Jan.

Iako je Quantico prva američka serija u kojoj Jan igra, Kortajarena je igrao u španskoj seriji La Verdad. U fokusu serije je žena koja se posle 10 godina od kada je nestala, pojavljuje. Jan je igrao policajca koji je bio uključen u slučaj nestale žene.   

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/