Christopher Kane, poznati britanski dizajner koji je na nedavno održanoj #LFW reviji poslao modele u Crocs papučama opet je u fokusu medija zbog limitirane capsule kolekcije od 33 modela koja je urađena zajedno sa kompanijama Eco-Age i Disney, u čast nove igrane adaptacije čuvenog animiranog klasika "The Beauty and the beast". 

I dok verujemo da je većina zamislila mini-kolekciju od bajkovitih žutih i plavih haljina kakve je nosila Belle u omiljenom nam crtanom filmu, to se nije desilo! Kane je u svom stilu odlučio da osmisli prilično "couture" modele koji bi više odgovarali francuskoj verziji klasika sa Vinsent Casselom, nego kostimima iz crtanog filma. 

Inspirisan prevashodno motivima iz filma poput šiblja, rastinja, šoljice čaja, čajnika i famozne ruže, Kane se opredelio više za literalno izražavanje, nego za očekivan izbor. Zato je njegova kolekcija prilično dramatična i mračna, prepuna neke opojne, misteriozne atmosfere, stvorene za glavnu heroinu koja uspeva da u sred mračnog proročanstva pronađe ljubav.

Među najboljim komadima ističu se prelepi plavičasti, baroknog stila kaput, zatim silikonska takođe plava haljina (stilizovana preko bele majice sa motivom ruže) i prekrasna ogrlica od zlatnih listića koje nalik okovima leže na vratu, uz priveske poput mini čajnika, ruže i slova B. 

“Da, svi su bili tipa kao pa gde je žuta haljina, ali to mi nikada nije bila namera, jer prosto bilo bi očekivano da to uradim. Ja lično svakog ženskog Disney lika doživljavam u nekoj vrlo plavoj, sanjivoj atmosferi. Sama kolekcija je pomalo mračna, ali znate kako i film je pomalo mračan, spooky. Bella je u isto vreme vrlo ženstvena i prelepa, a opet prilično jaka, samouverena i borac."  

Kane je takođe u razgovoru za Yahoo Style izjavio kako ga je ipak od cele te bajke i fantazije najviše inspirisala Belle.  

“Belle nije poput ostalih Disney junakinja. Ona nije princeza, već obična devojka koja se bori za sebe i svoje snove. To je retkost čak i za današnje generacije koje grizu i prilično su motivisane! Ona nije samo borac, već e i hrabra, moralna i kirtična osoba koja se ne boji da u svojim princima bude radikalna!"

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/