Samo nekoliko dana nakon velikog debi na Yeezy reviji, kada je po prvi put šetala na pisti, Halima Aden je dobila brojne poslovne angažmane na Milanskoj nedelji mode.

Pored nastupa na reviji Kanye Westa, koja ju je doslovno proslavila, devetnaestogodišnja zvezda koja je rođena u izbegličkom kampu u Keniji, nosila je kreacije Alberte Ferretti na MFW.

Dan kasnije usledila je Max Mara, a ovo pojavljivanje, kada je nosila savršeno uklopljeni camel kaput i hidžab, izazvalo je odlične reakcije ljudi iz sveta modne industrije. Prelepa tamnoputa manekenka muslimanskog porekla je bila jedna od najzapaženijih modela, pored mnogo poznatijih koleginica Gigi Hadid, Sare Sampaio, i Else Hosk koje su takođe radile ovu reviju.

Njena neobična lepote, koja se odnosi na različitost, svakako je jedna od glavnih tema kojom se sve više bave dizajneri. Modna zajednica je takođe usredsređena na osnaživanje žena, i ovo je poruka koju treba da prepozna ceo svet!

Tako da možemo da kažemo da je Aden je pomerila granice, one male, ali i velike.

Posebno je zanimljiva njena izjava o fiksnoj protezi, koju nije želela da skine na nedelji mode. 

Foto: Instagram / fustany

"Verovatno ste čuli brojne negativne komentare o nošenju metala u ustima. To vas može činti nesigurnim. Pa sam mislima, kakav odličan način da pokažem ljudima da nisam savršena. Moji zubi nisu savršeni, ali ja sam i dalje manekenka."

Foto: Instagram / myqueengigi

Sudeći prema prvim komentarima, Aden se smeši odlična modeling karijera, a u prilog tome donosi činjenica da je ona upravo potpisala vredan ugovor za prestižnu IMG agenciju. Dakle, ovo je bio savršen trenutak za lepu Arapkinju da stekne dobar status u svetu modelinge. Što je ona i uradila!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/