Samo nekoliko sati nakon što je NYFW potvrdio svoj raspored sa iščekivanom Kayne West Yeezy season 5 koja bi u saradnji sa Adidasom trebala da se održi 15. februara u Pier 59 Studios, nastao je problem. Naime, kako prenosi portal WWD, West nije (pa baš nas to kao čudi) konsultovao CFDA (The Council of Fashion Designers of America koji organizuje NYFW) kada je zakazao svoj show za pet popodne, vreme koje je već bukirao brend Marchesa.   

“CFDA je glavna kada je u pitanju organizacija kalendara i rasporeda i svakdonevno je na vezi sa preko 300 brendova ne bi li izašla svakome u susret, u želji da ne stvori konflikt između kuća. Kada zaobiđete glavne, zvanične kanale, i to namerno, nije u redu i nije fer prema dizajnerima koji su uradili sve po propisima kroz formalnu proceduru," rekao je Steven Kolb ispred CFDA za WWD.

Kolb je kategorički još izjavio kako Westovo "loše ponašanje" ne sme da se toleriše i kako je neprihvatljivo da se neko ovako ponaša. U nastavku razgovora, Kolb je ipak malo spustio ton i napomenuo kako je Savet, spreman da se dogovori sa Westom ne bi li našao najbolje rešenje za repera, ali i za Marchesu.

Čekamo rasplet! 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/