Od kada je Melania Trump imenovana za Prvu damu Amerike, čitava modna industrija se našla pred dilemom: da li da poštuju ovu poziciju ili da se povuku sa strane zbog ličnih stavova?

Modna kreatorka Sophie Theallet, prva je zauzela stav i time pokrenula ovu sagu kojoj čini se nema kraja... 

"Kao neko ko voli, poštuje i teži različitostima, individualnosti, slobodi i poštuje sve vrste životnih stilova, ne želim ni na jedan način da učestvujem u bilo čemu što ima veze sa budućom Prvom damom", izjavila je kreatorka samo nekoliko dana nakon što je Donald Trump pobedio na izborima za novog predsednika države.

Ova njena izjava pokrenula je salve rasprava u modnom svetu, a novinari su pohrlili da brže bolje upitaju i ostale dizajnere kako oni razmišljaju u vezi ove teme.

Moramo priznati da su nas neki od njihovih odgovara iznenadili.

Marc Jacobs i Tom Ford se priklonili dizajnerima koji odbijaju da oblače Melaniju Trump

Nakon Tommy Hilfigera, Marca Jacobsa i Toma Forda oglasili su se i ostali top dizajneri.

Pogledajte na sledećoj strani šta su na temu oblačenja Prve dame rekli Calvin Klein, Jean Paul Gaultier i ostali dizajneri...  

PageBreak

# Calvin Klein 

"Naravno da bih!" 

# Jean Paul Gaultier  

"Ne znam ko je trenutno savetuje i da li je neko savetuje po pitanju oblačenja, možda sama bira kombinacije. Ali, ukoliko bi mene pitala da se prihvatim tog posla, pristao bih svakako!

# Diane von Furstenberg 

"Melania zaslužuje poštovanje kao i sve prethodne Prve dame. Naša uloga u modnoj industriji je da promovišemo lepotu i različitost. Svi bismo trebali politiku da ostavimo po strani.

# Vera Wang 

"Za sada nas niko nije kontaktirao ispred njenog tima, ali Prva dama bi trebalo svakako da podržava modnu industriju, kao što su to činile njene prethodnice."

# Humberto Leon i Kenzo

"Niko od dizajnera ne bi trebalo da prihvati taj posao. Ukoliko se ipak desi da ona kupi vašu odeću, recite ljudima da je ne podržavate. Stavite im do znanja da vi ne stojite iza njenih kombinacija."

# Phillip Lim

"Trenutno nemam nikavu vezu sa gospođom Trump, a predviđam da je neću imati ni u budućnosti."

# Joseph Altuzarra

"Ne želim da oblačim ljude sa kojima se ne slažem."

# Carolina Herrera

"Mislim da će za dva, tri meseca svi koji su tako glasno rekli da im ne pada na pamet da je oblače, odustati od tih izjava, jer to je moda. Vidite, svi će oblačiti Melaniju. Ona predstavlja SAD."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/