Kada je pre deset godina tadašnja predsednica Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a, Evica Milovanov Penezić osmislila koncept za ovu izložbu, nismo ni slutili da će postavka biti ovoliko dugovečna, da će iz godine u godinu biti sve interesantnija za izlagače i da će postati jedna od najposećenijih izložbi koja već celu deceniju ima svoju vernu publiku.

Tradicionalna izložba koju deseti  put organizuje Sekcija za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a u galeriji SINGIDUNUM okupila je dvadeset osam umetnika svih generacija, različitih poetika i autorskih rukopisa.  

Pored članova Sekcije za tekstil i savremeno odevanje na ovoj jubilarnoj  postavci svoje radove izlažu i kolege iz Sekcije za scenografiju i kostimografiju, posetioci će, kao i svih predhodnih godina moći da uživaju u unikatnim, ručno rađenim modnim detaljima (torbe, rukavice, šalovi, ešarpe, marame, nakit, pojasevi, ... ) različitih materijala (koža, svila, pamuk, vuna, keper, somot, džins, metal, drvo ... ) i tehnika izrade.

Veliko interesovanje publike koja uživa u prodajnim izložbama visokog umetničkog kvaliteta i kreativnost naših autora su dokaz da koncept ove  postavke zaista vredi i da ga svi zajedno moramo negovati i održavati  narednih godina i decenija.

Maja Škaljac Stanošević,istoričar umetnosti


 Aksesoar X

1. Marina Mićanovic 

2. Lidija Vujović

3. Marija Djapić Živković

4.Ksenija Terzović Djordjević

5. Dragana Nikolajević

6. Snežana Čomor

7. Dušica Milošević

8. Sladjana Milojević

9. Sofija Kuzmanović

10. Sladjana Nešković

11. Marija Matijašević Kraćica

12. Jadranka Milojković

13. Sandra Janković

14. Sunčica Antić

15. Stanislava Sindjelić

16. Dijana Macura

17. Evica Milovanov Penezić

18. Vera Marković

19. Miloš Sarić

20.Snežana Krejić

21. Dejana Momčilović

22. Gordana Perenčević

23.Dara Njegovan

24. Marija Ćupović

25. Larisa Županjevac

26.Milica Marinković

27.Olivera Milunović

28.Velibor Antonijević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/