Pre nekoliko godina je bilo nemoguće poverovati da devojka sa nesavršenim licem može biti top model. Situacija se promenila. Danas modni fotografi često više vole da rade sa manekenkama čiji izgled je upečatljiv i izdvaja se od ostalih lutki sa naslovnih strana.

Tako danas nijedna devojka više ne treba da brine zbog neke nesavršenosti na licu jer je upravo to ono je čini jednistvenom. Pre svega 15 godina, tako nešto je bilo praktično nezamislivo.

Međutim, danas ove devojke, koje su po mnogima i ružne, imaju čak i prednost nad onima sa savršenim crtama lica.

Pogledajte koje od njih su dospele na listu najzaposlenijih top modela na svetu. 

Liza Ostanina

Liza je iz Iževska u Rusiji. Kada je dobila ponudu da radi sa poznatu modeling agenciju, nije verovala da je ponuda realna jer sebe nikada nije smatrala lepom. Sa 15 godina otišla je u Japan da se bavi modelingom. Danas osvaja sve modne prestonice.

foto: Instagram/ostliza

Issa Lish

Isa je pola Meksikanka, a pola Japanka. Postala je poznata zahvaljujući svom trouglastom, androgenom licu. Studirala je istoriju uemtnosti i želela je da postane skulptor, ali joj je život krenuo u drugom pravcu. Issa ima fenomenalan, pomalo psihodeličan profil na Instagramu.

foto: Instagram/issalien

Laura O’Grady

U detinjstvu su je uvek zafrkavali zbog ušiju. Nikada nije razmišljala da ih hiruški promeni i napravila je veliku karijeru u modelingu.

foto: Instagram/laura_ogrady

Ciera Sky

Ljudi njen izgled često porede sa likovima iz renesansne umetnosti i to zbog dugačke, talasaste kose, ovalnog lica, jedva vidljivih obrva, sensualnih usana i malog nosa. Osim što je model neobičnog izgleda, Ciera važi i za sjajnu lučnost. Voli književnost, a piše prozu i poeziju.

foto: Instagram/image_amplified

Pročitajte na sledećoj strani preostalih 4 modela...

PageBreak

Lindsey Wixson

Lindsey je jedna od najsupešnijih manekenki na svetu. Njene male, ali pune usne, brada sa rupicom i razmak između zuba čine da izgleda kao Lolita. Nemoguće je pomešati je sa bilo kojom drugom devojkom.

foto: Instagram/lindseywixson

Iekeliene Stange

Ova devojka je na svoju prvu audiciju došla u vrlo neobičnom izdanju, čak pomalo uvrnutom - nosila je ogroman džemper, zelene helanke, naočare i imala je dredove. Uprkos takvom stajlingu agenti su uspeli da zapaze njen aristokratski izgled - fini nos, visoke jagodice i krupne oči.

foto: Profimedia

Esmeralda Seay-Reynolds

Kada je ova devojka koja liči na sirenu bila srednjoškolka, večito su je zapitkivali: "Zar ti nisi model? Tako si visoka!" Onda je jednog dana rešila da se prepusti rukama profesionalaca. Esmeralda je bila zaljubljena u modu i umetnost od detinjstva. Ovih dana sarađuje sa Vogom, Dolce&Gabannom i modnom kućom Iv San Laurant.

foto: Instagram/esmeraldangel

Molly Bair

Molly kao i mnoge druge devojke sa naše liste nije verovala da će se proslaviti zahvaljujući svom izgledu. Ova Amerikanka ima visoke jagodice, velike uši i krupne oči. Uspela je baš zahvaljujući tome što se izdvaja. Molly često radi revije za velike modne kuće: Pradu, Dior i Chanel.

foto: Profimedia

Izvor: 24sata.rs

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija