U industriji čija najveća imena na tržište plasiraju oversized dukseve sa kapuljačama kakve su se regularno nosile na ulici 90-ih, i prodaju ih za sume od nekoliko hiljada dolara, zaista je retkost naići na dizajnera koji svoje proizvode ne plasira po astronomskim cenama i čije modele žene žele da nose. 

Osnovan 2013. godine u Londonu od strane glavnog dizajnera brenda Han Chonga, "Self Portrait" privukao je pažnju svojim delikatnim i ženstvenim čipkanim haljinama, koje su više ličile na couture modele, nego na one svakodnevne.

Nije prošlo mnogo vremena pre no što su ove modele otkrile devojke sa A liste, jer iako komadi potpadaju pod "ready to wear" kategoriju, u potpunosti izgledaju kao spremi za defile na crvenom tepihu.

Međutim, uprkos popularnosti, njihova cena ostala je nepromenjena. Pa čak i sada, kada se na sve strane bruji o brendu i željno iščekuje kolekcija koja će biti predstavljena na njujorškoj nedelji mode, modeli se mogu naručiti on-line, a cene se uglavnom kreću u iznosu od 380 dolara.

foto: Instagram/mrselfportrait

Međutim, to ne znači da idejni tvorac ovog fantastičnog brenda namerava da stagnira ili da nema neke nove spektakularne ideje u povoju, baš naprotiv.

Ako je neko osoba koja ima snove i ambiciju da iste ostvari, onda je to Han Chong. Koji, iako je postigao uspeh epskih razmera, ostaje dosledan svom skromnom karakteru, što se vidi i u načinu na koji opisuje sopstveno dostignuće.

foto: Profimedia (SS 2017)

"Nije se mnogo toga dešavala u Penangu, malezijskom gradiću u kome sam odrastao. Kada je bilo nekih posebnih događaja, to su bile uglavnom proslave poput venčanja. Tada su se moje rođake spremale i doterivale, a ja sam bio maksimalno zavbavljen tim činom. Upravo to za mene je bio najzanimljiviji deo i  tu su se iskazala moja prva interesovanja za modu. Od mog profesora čuo sam mnogo priča o čuvenom Saint Martins koledžu za dizajnere i počeo da sanjarim o studiranju na ovom univerzitetu. Radio sam naporno naportofoliu i kada je došlo vreme za to, aplicirao sam, primili su me i preselio sam se u London. Tako je sve počelo", prepričava Han svoje modne početke.

foto: Profimedia (SS 2017)

Ostalo je istorija. Njegove majstorski odrađene kreacije postale su zapažene, a zbog svoje pristupačnosti masovno popularne. 

"Ova sezona u Self portraitu je mnogo opuštenija, jer ne želim više da radim komade za posebne prilike. Razmišljim o današnjoj devojci i svim njenim dnevnim obavezama. Njoj su potrebne stvari koje će nositi od jutra do večeri."

foto: Profimedia (SS 2017)

To u novoj kolekciji podrazumeva blago odstupanje od svečanijih haljina koje je obavezno krasila čipka i vez.

I ovi komadi su bogati vezom i finim ženstvenim krojevima, ali tu je od materijala uključen pamuk, a tu su i nešto svedenije forme kompleta sa suknjama i sakoima, košuljama i pantalonama.

Ipak, vidljiv je "potpis" brenda koji se ogleda u detaljima poput otvorenih leđa i rukavima koje možete skinuti i pokazati svoju ženstvenost u jednom potezu.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija