Kolekcija Christiana Siriana za proleće-leto 2017. inpirisana je fotografijama čuvene američke prve dame, Jackie O i njenog odmora na Kapriju, koje potpisuje Settimio Garritano.

Dok sam dizjaner objašnjava da je ideja vodilja bila predstavljanje specifičnog vajba koje poseduje ovo poznato italijansko letovalište, a u kolekciji se ogleda zabavnim, ženstvenim krojevima i jarkim bojama.

Fantastično krojene haljine prate ženstvenu siluetu, a dolaze u čitavom spektru prolećnih i letnjih tonova, krećući se lagano od neutralnih kombinacija sive, crne i bele, ka onima koje su dominirale pistom: plavim i tirkizno plavim nijansama, te predivnoj mešavini narandžasto-crvene.

Iako je samim kracijama odato priznanje, to nije ono o čemu je čitav modni svet brujao nakon ove, kako su je mnogi nazvali, nesvakidašnje revije. 

Naime, pistom je pročetalo i pet plus size manekenki različitih rasa i nacionalnosti.

"Mislim da je zaista važno da u ovom trenutku predstavimo različitost na modnoj sceni. Sada više nego ikada", izjavio je američki dizajner koji već izvesno vreme poseduje brojne poštovaoce u svetu mode, ali i među poznatim ličnostima.

Od kojih su mu nakon više nego uspešnog predstavljanja ove kolekcije na njujorškoj nedelji mode, mnogi odali priznanje na društvenim mrežama.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija