Alexa Chung će lansirati svoju prvu modnu liniju Alexachung u maju sledeće godine. Ta vest je oduševila sve poklonike njenog stila ali i lika koji su odavno iščekivali ovakav rasplet.

U izjavi koju je Chung dala britanskom Guardianu, ona je prokomentarisala kako nema nameru da pravi stvari koje će samo biti lepe na oko, već stvari koje će zauzeti mesto u našim ormanima i postati nam omiljene!

Britanska miljenica (ali i naša) je sigurno jedan od najvećih uzora mladim devojkama kada je u pitanju odevanje.

Njenu liniju pratiće serija saradnji sa drugim brendovima uključujući i Madewell i Eyeko. Nakon AG Jeansa prošle godine, Alexa je kreirala i Archive kolekciju za Marks & Spencer ovog aprila.

Koristeći svoj ukus - retro šik sa savršenim obrvama, kratkom kosom i baletankama - Chung je uspela da učini M&S privlačnim milenijumsima. Ona je maksimalno posvećena svojoj novoj avanturi u kojoj će joj pomoći tim od 6 ljudi koji će raditi sa njom, uključujući modnu kuću Selfridges i online portal matchesfashion.com.

Vođeni njenim saradnjama i odevnim komadima, predviđamo kako će njena kolekcija izgledati:

Šortsevi izrezani od farmerki

Alexa ima jedan model koji posebno voli i koji je nosila nekoliko puta pa nekako tipujemo da bi u novoj kolekciji mogla da uradi repliku tog šortsa.

Piecrust kragna

Piecrust kragna u njenoj M&S kolekciji je bila glavna zvezda, a nije ni čudo. Ona je gospodarica nabora, i ume da ih nosi a da ne izgleda kao Margaret Thatcher ili Princ George na svojim portretima. Verovatno će nešto slično iskoristiti i za svoju kolekciju. Očekujte piecrust kragne i sve ostale "ironične" komade iz prodavnice polovne robe.

Voskirana jakna

Ovo je njeno omiljeno festivalsko izdanje, tako da će ga verovatno uključiti u svoju kolekciju. Na festivalu Glastonbury je i ove i prošle godine godne nosila lovačku jaknu u kombinaciji sa uskim pantalaonama, te očekujemo da će u njenoj kolekciji dizajn biti oversized sa velikim džepovima. Za sve mršavice poput Alexe ovo je savršen model koji će bar prividno učiniti da izgledate popunjenije, i zdravije..

Mokasine

Naravno da je i ona imala svoju fazu baletanki, ali duže se zadržala na mokasinama, samo što je prešla sa klasičnog Russel & Bromely stila na Gucci u proteklih par godina. Njen dizajn će vervatno biti preppy.

Tregerice

Možda jeste očigledno, ali kada se poznata ličnost okušava u dizajnu, ovo je karta za ulaz. Tregerice su rečničko objašnjenje Alexinog stila. I upravo to je razlog što mislimo da će uključiti jedne u svoju kolekciju.

Dosadna trikotaža

Alexa je uvek koristila svoju sličnost mladoj Jean Shrimpton kao izgovor za nošenje dosadne odeće - naravno sa akcentom na to da ako ličiš na nju, možeš da nosiš dosadno odeću i da izgledaš kul. Kardigan, dugačak, kratak, siv je klasičan način ovo da uradi. Tako da će sigurno biti mesta za jedan u kolekciji, ako ga želite, bez obzira na vašu sličnost sa Jean.

Priredila: Bojana Đorđević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija